سنجش از راه دور و نظارت بر حقوق بشر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحقیقات بنیادین در حقوق و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: ISCLAW03_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک محبی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حقوق عمومی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

نادر میرزاده کوهشاهی

استاد یار، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

سنجش از راه دور مجموعه ای شامل پلتفرم های مداری و زیر مداری است، شامل مجموعه ای از داده ها بویژه تصاویرماهواره ای است، که توسط ماهواره هایی که مجهز به امکانات عکس برداری هستند گرفته می شوند، سنجش از راه دورچندین دهه پیش کاربرد اطلاعاتی و نظامی داشتند، خوشبختانه در دو دهه گذشته این تکنولوژی در حوزه های غیر نظامیکاربرد وسیعی پیدا کرده است، با توجه به اینکه مدتی است که از سنجش از راه دور برای نظارت بر حقوق بشر و پیشگیریاز نقض آن بویژه در مکان هایی که به سختی اطلاعات به دست می آید، استفاده می شود، پژوهش حاضر با هدف تبییننقش سنجش از راه دور در نظارت بر حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه انجام گرفت؛ روش تحقیق توصیفی و تحلیلی بود وبرای جمع اوری اطلاعات از منابع کتابخانه ای استفاده شد. براساس نتایج تحقیق؛ سنجش از راه دور دسترسی و نظارت رابه مکان های دور دست و مناطقی که امکان دسترسی فیزیکی به علل طبیعی و ممنوعیت های ناشی از رژیم های سرکوبگرممکن نیست فراهم می کند، سنجش از راه دور ضمن کمک به تحقیقات حقوق بشری و تقویت سازو کارهای نظارت برحقوق بشر و حقوق بشر دوستانه برای تایید موارد نقض حقوق بشر و حقوق بشردوستانه به عنوان مدرک و دلیل معتبر دردادگاه ها مورد استناد قرار می گیرد، داده ها و تصاویر سنجش از راه دور در حوزه های مختلف حقوق بشر و حقوق بشردوستانه از جمله؛ نظارت بر حق حیات، محافظت از جان و مال غیر نظامیان، نظارت و پیشگیری از نقض حق بر محیطزیست،ردیابی و پیشگری از اعمال نسل کشی، در کمک به آوارگان و پناهندگان، پیشگیری از درگیری ها و کمک به حفظ صلحبین المللی و... در نقاط مختلف جهان از جمله در دارفور سودان، بوسنی، نیجریه، میانمار و... مورد استفاده قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

سنجش از راه دور، تصاویر ماهواره ای، آسمان باز، دارفور سودان، نظارت بر حقوق بشر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.