تعیین پارامترهای تأثیرگذار در پیروی از تابلو ورود ممنوع

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس مهندسی حمل و نقل و ترافیک ایران
  • کد COI اختصاصی: TTC11_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر مسعود رحیمی

دکتری مهندسی و برنامه ریزی حمل و نقل، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه

مجتبی کاظمی

کارشناس ارشد عمران گرایش راه و ترابری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه

چکیده

رفتار رانندگان در مسیرهای درونشهری و برونشهری حکایت از فرهنگ رانندگی رانندگان آن منطقه و درحالتی جامع، آن کشور، از نگاه فردی ناآشنا و بیرونی، خواهد داشت. در بین چهار عامل مهم؛ انسان، جاده، وسیله نقلیه و محیط، از عامل انسانی به عنوان مهمترین پارامتر در بروز سوانح و تصادفات یاد شده است. در این تحقیق بر اساس روش جمعآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه، به بررسی برخی از پارامترهای وابسته به انسان پرداخته شده است. تعداد 483 برگ پرسشنامه، به شیوه کاملاً تصادفی، توسط رانندگان مختلف در مسیر اصلی چابکسر- رامسر تکمیل شده است. ضریب آلفا کرونباخ برای پرسشنامه مورد استفاده، 0.99 محاسبه شده است که نشان دهندهی روایی مناسب پرسشنامه مورد استفاده در تحقیق میباشد. پنج فرض اصلی(فرض صفر که همان بیتأثیر بودن پارامترها است)، برای تحقیق کنونی شامل؛ سن، تحصیلات، جنسیت، وضعیت تأهل و شغل بوده است. برای تحقیق کنونی بدلیل وجود نداشتن میانگین، انحراف معیار در دادههای جامعه، استفاده از آزمونهای ناپارامتری بهترین نتایج را حاصل مینماید. طبق نتایج آزمون فرضیهها براساس آماره کای- اسکویر، پارامترهای سن، جنسیت و شغل در میزان توجه نسبت به تابلو ورود ممنوع، نصب شدهدر مسیر مورد استفاده رانندگان، نقش پراهمیتی نداشتهاند. در مقابل میتوان به پارامترهای تحصیلات و وضعیت تأهل اشاره نمود که از سطح معناداری قابل قبول برخوردار بودهاند و میتوان اینگونه عنوان نمود؛ رانندگان با سطوح تحصیلات مختلف و نیز جنسیتهای متفاوت نسبت به یکدیگر، این امکان را بوجود می- آورند که توجه نسبت به تابلو انتظامی ورود ممنوع را در همسنجی با یکدیگر، دستخوشتغییر قرار دهند

کلیدواژه ها

رفتار رانندگان، عامل انسانی، فرضصفر، تابلو ورود ممنوع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.