یک روش شارژ هوشمند برای ادغام بهینه خودروی برقی در شبکه توزیع در حضور برنامه پاسخ گویی بار

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 19، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-19-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 239
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رادمنش

Engineering Department, Islamic Azad University Central Tehran Branch

احمد نصیری

Engineering Department, Islamic Azad University Central Tehran Branch

چکیده

شارژ خودروهای برقی در شبکه توزیع یکی از اساسی­ترین راه­کارها جهت مدیریت فنی و اقتصادی توزیع انرژی است که در صورت اجرای صحیح، مزایای متعددی را از قبیل کاهش پیک بار شبکه، کاهش هزینه­های شارژ، کاهش تلفات و ... به ارمغان خواهد آورد. دربسیاری از روش­های شارژ سنتی، قید شارژ شدن کامل خودروها در هنگام خروج از پارکینگ همواره در مساله لحاظ شده است اما واقعیت آن است که لزومی به شارژ کامل خودروهای برقی نیست و بهتر است هر خودرو به صورت هوشمند تنها بر اساس مقدار انرژی مورد نیاز پیمایش سفرهای روزانه خود شارژ شود. به منظور پیاده­سازی این روش هوشمند، مالکان خودروی برقی اطلاعاتی را در مورد تعداد سفرها و طول مسیر آنها در اختیار مدیریت شارژ پارکینگ قرار می­دهند، و بر اساس مشخصات خودروها و سطح انرژی اولیه باتری آنها در زمان ورود به پارکینگ، میزان شارژ مورد نیاز آنها تعیین می­گردد.  سپس مسئول شارژ بر اساس تعرفه زمان مصرف انرژی، محدودیت ترانسفرمرهای شبکه توزیع، نوع سطح شارژ انتخابی (نرمال یا سریع) و ... اقدام به برنامه­ریزی شارژ می­نماید به طوری که هزینه­های شارژ با رعایت محدودیت­های فنی و اقتصادی کمینه گردد. نتیجه شارژ هوشمند خودرو در شرایط شارژ نرمال و سریع و در محدودیت­های مختلف شبکه توزیع و در حضور یا غیاب برنامه­ی پاسخ­گویی بار با یکدیگر مقایسه شده است. از نرم افزار YALMIP و MOSEK برای حل مدل برنامه­ریزی خطی عدد صحیح استفاده شده است.

کلیدواژه ها

Smart Electric Vehicle Charging, Demand Response Program, Mixed-Integer Linear Programming, Distribution System, شارژ هوشمند خودروهای برقی, برنامه ی پاسخ گویی بار, برنامه ریزی خطی عددصحیح, شبکه توزیع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.