ارائه مدل بلوغ بازاریابی B۲B

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت بازرگانی، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JIBM-14-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 475
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرخ تلو حسینی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت بازرگانی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران.

رسول ثانوی فرد

استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، واحد قم، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران.

علی اصغر عیوضی حشمت

استادیار، گروه مدیریت، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.

چکیده

هدف: بازاریابی کالاهای صنعتی، مانند هر کارکرد سازمانی دیگر، دستخوش تغییر دائمی است. در سرتاسر صنعت، بخش های بازاریابی و فروش با انواع و سطوح مختلف توسعه می یابد. برای اطمینان از اینکه رویکردها، ابزارها، مفاهیم و...، بتوانند به بهترین شکل ممکن پیاده سازی شوند، استفاده از یک چارچوب مرجع هماهنگ در قالب مدل بلوغ بازاریابیB۲B  ضروری است. روش: با توجه به کمبود دانش و فقدان راهنما برای هدایت سازمان ها در خصوص این پدیده، در این پژوهش با هدف ارائه مدل بلوغ بازاریابی B۲B، مقاله هایی در بازه زمانی ۲۰۱۳ تا پایان نوامبر ۲۰۲۱ با رویکرد نظام مند پیشینه مطالعه شد و متن مقاله ها با به کارگیری رویکرد نظریه داده بنیاد و با تکیه بر نرم افزار مکس کیودا، کدگذاری و تحلیل شدند. یافته ها: بر اساس، تحلیل های صورت پذیرفته، کدهایی در قالب ۳۳۱ مفهوم و ۲۰ مقوله اصلی استخراج شدند. در نهایت با استناد به رهیافت نظام مند نظریه داده بنیاد، کد های شناسایی شده در شش طبقه ، شامل پدیده اصلی، شرایط علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، راهبردها و پیامدها دسته بندی شدند. نتیجه گیری: مقوله ها عبارت اند از: علی: نقش های جدید رهبری در کسب وکار B۲B، سیاست گذاری و بودجه بازاریابی B۲B. محوری: شناسایی ابعاد، نمودار سازمانی، شرح ماموریت و شایستگی های کارکنان بازاریابی B۲B. راهبردی: راهبرد دیجیتال/ غیردیجیتال و خلق ارزش. زمینه ای: عملیات، فرایند، ابزار و پلتفرم های بازاریابی B۲B. مداخله گر: مدیریت تغییر. پیامدی: کسب مزیت رقابتی از طریق مدیریت ابعاد B۲B، بهبود کیفیت و افزایش رضایت مشتریان و شاخص های کلیدی عملکرد B۲B. مسلم است که در مدل بلوغ بازاریابی B۲B باید به این مقوله ها توجه ویژه ای نمود.

کلیدواژه ها

مدل بلوغ بازاریابی B۲B, عملیات و فرایند بازاریابی B۲B, ابزار و پلتفرم بازاریابی B۲B, شاخص های کلیدی عملکرد B۲B, تئوری داده بنیاد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.