مقایسه کیفیت لاشبرگ در پنج گونه مرتعی در منطقه گمیشان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره بین المللی مهندسی کشاورزی و صنایع وابسته
  • کد COI اختصاصی: AGRICONF01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 267
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد پرنده رودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد

مجید محمد اسمعیلی

دانشیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی منابع طبیعی، دانشگاه گنبد

ابوالفضل طهماسبی

استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد

مهدی صادقی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتعداری، دانشکده آب و خاک دانشگاه زابل

چکیده

لاشبرگ حاصل از گیاهان مرتعی عامل مهمی در حفاظت و پایداری خاک است.در اثر تجزیه لاشبرگ درصد مواد آلی خاک افزایش یافته که ضمن اصلاح خاصیت شیمیایی، تولید ومحصول گیاهی راافزایش می دهد. هدف از این پژوهش اندازه گیری و مقایسه کیفیت لاشبرگ پنج گونه مرتعی Lolium perenne ، Aeluropus lagopoides، Puccinellia distans، Bromus scoparius و Phalaris minor در منطقه گمیشان استان گلستان است. نمونه برداری به روش کاملا تصادفی از ۵ پایه گیاهی در منطقه معرف قرق انجام شد. پارامترهای مربوط به کیفیت لاشبرگ شامل نیتروژن N، فسفر P، پتاسیم K اندازه گیری شد. برای مقایسه کیفیت لاشبرگ گونه ها از تجزیه واریانس یک طرفه و برای مقایسه میانگین ها از آزمون دانکن استفاده شد. نتایج تجزیه لاشبرگ نشان داد که بیشترین میزان فسفر در گونه Puccinellia distans، بیشترین میزان نیتروژن در گونه Lolium perenne و بیشترین میزان پتاسیم در گونه Lolium perenne وجود داشت. ولی در کل گونه Lolium perenne از لحاظ کیفیت لاشبرگ بهترین می باشد.

کلیدواژه ها

کیفیت لاشبرگ، گمیشان، Lolium prenhe ، Aeluropus lagopoides ، Puccinellia distans، Bromus scopariusPhalaris minor

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.