بررسی و ارزیابی مولفه های موثر بر سرزندگی شهری(محدوده ی مورد مطالعه: محله ی هرابال شهر بیضا)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفدهمین کنفرانس ملی شهرسازی ،معماری ،عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF17_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 353
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اله زارع

کارشناس ارشد شهرسازی

مهدی رخشنده رو

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی واحد بیضاء

سید کوروش سرورزاده

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم گروه علوم اجتماعی فارس ایران

چکیده

پایداری و سرزندگی شهری از جمله موضوعاتی است که در طی چند دهه اخیر، مفاهیم کیفی برنامه ریزی شهری را تحت تاثیرقرار داده است. محیط هایی که از نظر مولفه های گوناگون در سطح مطلوبی قرار دارند، به همان اندازه از نظر سرزندگی شهریو پیامد های مثبت آن یعنی از کیفیت زندگی مناسبی برخوردار هستند. با توجه به متنوع بودن بافت های شهر یو انواعمتفاوت مسکن و گسترش نوع خاصی از مجتمع های زیستی تحت عنوان محله های اتصاصی، تعیین میزان سرزندگی شهریبه صورت مطالعه تطبیقی بین محلات سنتی و مجتمع های مسکونی برای تقویت ابعاد مثبت و کاهش موانع سرزندگی ضروریاست. هدف پژوهش حاضر ارزیابی سرزندگی شهری بر رونق محلات با تاکید بر رویکرد اختلاط کاربری محله ی هرابال شهربیضامی باشد. این پژوهش در زمره پژوهش های کاربردی است و به روش توصیفی، تحلیلی و پیمایشی انجام شده و درگردآوری داده های آن، از مطالعات کتابخانه ای و میدانی استفاده شد. جامعه آماری تحقیق ساکنان شهر بیضاء می باشد که باتوجه به فرمول کوکران تعداد ۳۸۴ نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. یافته های پژوهش نشان داد:سرزندگی شهری از طریق عوامل کالبدی همچون؛ پارک ها و فضاهای سبز و منظرآرایی، تمیزی معابر، روشنایی و نورپردازیمی توان مقدمات رونق محله را فراهم نمود.سرزندگی شهری از طریق توجه و تمرکز بر کاربری های تجاری همچون مراکز خرید و فروشگاه هاو پاساژها می توان مقدماترونق محله فراهم نمود.سرزندگی شهری از طریق توجه و تمرکز بر کاربری های تجاری همچون مراکز خرید و فروشگاه هاو پاساژها می توان مقدماترونق محله فراهم نمود.سرزندگی شهری از طریق توجه و تمرکز بر کاربری های فرهنگی همچون افزایش کاربری های مسجد و حسینیه و کاهشوقوع جرم ایجاد ایمنی و امنیت، حس تعلق و همبستگی میتوان مقدمات رونق محله را فراهم نمود.

کلیدواژه ها

سرزندگی شهری، رونق محلات، محله هرابال شهر بیضا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.