بازنمایی زباهنگ «مردستیزی» در مجموعه منتخبی از فیلم های سینمایی آثار تهمینه میلانی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: سومین همایش ملی هنرهای نمایشی و دیجیتال
- کد COI اختصاصی: CDDA03_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 641
نویسندگان
چکیده
همچنان که پدیده سینما می تواند نقش پررنگی در شکل دهی و تغییر فرهنگ افراد جامعه ایفا نماید، از این قابلیت نیزبرخوردار است که بتواند تصویری شفاف و گویا از باورها و ارزش های فرهنگی یک جامعه بدست دهد. به بیان دیگر، صنعتسینما به منزله منبعی غنی از باورها و نگرش های افراد جامعه، حاوی اطلاعات بسیار ارزشمندی از فرهنگ نهان و مستتر درجامعه می باشد. در این میان، زبان مورد استفاده در سینما، به طور اخص، می تواند در ایجاد فرهنگ و فرهنگ پذیری افرادجامعه موثر واقع گردد. زباهنگ که تلفیقی از دو واژه «زبان» و «فرهنگ» می باشد (پیش قدم، ۱۳۹۱)، به خوبی می تواندجنبه هایی از فرهنگ حاکم بر یک جامعه را به تصویر کشد. بر این اساس، پژوهش کیفی- توصیفی پیش رو بر آن است تااز طریق واکاوی مجموعه منتخبی از فیلم های سینمایی ایران به کارگردانی تهمینه میلانی، به واکاوی بازنمایی زباهنگ «مردستیزی» در فرهنگ ایرانی بپردازد. به منظور نیل به هدف مورد نظر، فیلم های «یکی از مادونفر»، «آتش بس»، «ملی و راه های نرفته اش»، «واکنش پنجم» و «زن زیادی» که با نمونه گیری هدفمند غیرتصادفی انتخاب شدند، مورد بررسی قرار گرفتند و پاره گفتارهای مربوط به زباهنگ «مردستیزی» در پیکره فیلم های مورد بررسی از نظر گفتمانی و کاربردی استخراج شدند و مورد واکاوی قرار گرفتند. یافته های پژوهش حاکی از آن بود که زباهنگ مورد بررسی با بسامد بالا بهمنظور تحقق اهدافی نظیر فریاد زدن بر سر مردان، تحقیر و کوچک شمردن مردان، قطع کردن گفتگوی مردان، تعیین وتکلیف نمودن برای مردان، سرکوفت زدن بر سر مردان و سرکوب مردان از سوی بازیگران زن فیلم مورد استفاده قرار میگرفتند که این یافته حاکی از تلاش آگاهانه کارگردان در ارائه تصویری سیاه از مردان و به پایین کشیدن جایگاه مردان در جامعه استکلیدواژه ها
جامعه شناسی زبان، زباهنگ، سینما، فرهنگ کاوی، مردستیزیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر تحولات سیاسی و اجتماعی بر هنر قالی بافی دوره قاجار (بررسی موردی قالی داستان های شاهنامه موجود در موزه ایران)
- مطالعه تطبیقی فرش های شکارگاه موجود در موزه متروپولیتن با آرایه های گرفت و گیر کاخ هشت بهشت
- سهم سیاحان و مورخان در شناخت فرش های عصر تیموری
- اشاراتی به فرش در متون ایرانی پیش از اسلام
- نقش فرش در هدایای دیپلماتیک دربار صفوی با تاکید بر فرش های مسجد جامع استانبول
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.