نویز زدایی و بهبود تصاویر ام آر آی با استفاده از الگوریتم های پردازش تصویر
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق و کامپیوتر و مهندسی پزشکی
- کد COI اختصاصی: ECMECONF13_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1814
نویسندگان
دانشجوی ارشد رشته هوش مصنوعی و رباتیکز ؛ دانشگاه ابرار
چکیده
در دهه های اخیر، با رشد تجهیزات پزشکی و بهره برداری از تصاویر تشدید مغناطیسی (ام آر آی) این امکان را برای پزشکان فراهمساخت تا سرعت دستیابی و تشخیص بیماری از طریق تصاویر ام آر آی افزایش یابد. ام آر آی یک روش تصویربرداری پزشکیبسیار کارآمد است که تمام ویژگی های ساختاری ظریف بافت ها و اندام های انسان را ثبت می کند و امکان تشخیص دقیق بالینی رافراهم می کند. انتقال سیگنال ها از تجهیزات پزشکی به دستگاه های کامپیوتری برای تولید تصویر، می تواند باعث افزایش نویز و افتکیفیت تصاویر پزشکی شود. نویز ایجاد شده در حین دریافت و انتقال تصویر، کنتراست وضوح تصویر و ویژگی های ساختاری ام آرآی را کاهش می دهد و به عنوان یک مانع، تشخیص بالینی را گمراه می کند. بر این اساس، موفقیت بسیاری از کاربردهای ام آر آیبه نتیجه ی فرآیند حذف نویز وابسته است. وظیفه پردازش تصویر، حذف نویز و به دست آوردن اطلاعات صحیح از تصاویر ام آر آیاست، که یک امر بسیار مهم و چالش برانگیز است. البته که تاکنون پژوهشگران زیادی روی این موضوع کار کردند و روش هایمختلفی را پیشنهاد دادند که هر کدام دارای نقاط ضعف و قوت هستند. در این مقاله سعی خواهیم کرد که الگوریتمی بهینه ومناسبی را یافته که حذف ویژگی های نویز از تصاویر پزشکی ام آر آی را با بالاترین دقت انجام دهد، و به قیاس سایر الگوریتم هابپردازیم و روی متغیرهای الگوریتم کار کنیم تا نتیجه کار حتی با درصد کوچکی از الگوریتم های دیگر بهتر عمل کند.کلیدواژه ها
نویز زدایی، تصاویر پزشکی ام آر آی، الگوریتم پردازش تصاویر، تطبیق بلوک، فیلتر وینرمقالات مرتبط جدید
- استفاده از اینترنت اشیا در بهبود مدیریت بار و افزایش کارایی شبکه های برق
- بهینه سازی توان در سیستم های چند هسته ای با استفاده از یادگیری تقویتی و تخصیص منابع
- بررسی مدارهای مجتمع آنالوگ کم مصرف برای کاربردهای پزشکی
- Physical Layer Security in ۵G Networks Using ArtificialInterference
- یک روش جدید در سیستم های توصیه گر برای پیش بینی سلیقه کاربران با استفاده ازالگوریتم بهینه سازی نهنگ
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.