بررسی اثربخشی فعالیت بدنی بر ابعاد انگیزش پیشرفت دانشجویان دختر و پسر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن)، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SOREN-1-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالصالح زر

گروه علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

ابوالفضل شایان نوش آبادی

گروه علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه جهرم، جهرم، ایران

حمیدرضا صفری

گروه علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه جهرم، جهرم، ایران

چکیده

مقدمه: افرادی که فعالیت بدنی منظم دارند از پرانرژیترین و سالم ترین افراد هر جامعه ای هستند که احتمالپیشرفت، موفقیت و ثبات خود و جامعه را بیشتر می کنند. هدف مطالعه حاضر بررسی اثربخشی فعالیت بدنی بر ابعادانگیزش پیشرفت دانشجویان دختر و پسر می باشد.روش کار: جامعه آماری مطالعه حاضر را کلیه دانشجویان دانشگاه جهرم تشکیل می دادند که از میان آنها به روشتصادفی تعداد ۷۶ نفر دانشجوی رشته تربیت بدنی (۲۹ نفر دختر، ۴۷ نفر پسر) به عنوان گروه فعال و تعداد ۷۶ نفراز دانشجویان غیرفعال (۴۷ نفر پسر، ۲۹ نفر دختر) به عنون گروه کنترل انتخاب شدند. به منظور اندازه گیری انگیزشپیشرفت از پرسشنامه انگیزش پیشرفت هرمنس (۱۹۷۰) استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها ازآزمون کالموگروف اسمیرنف و آزمون t مستقل استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد که بین دانشجویان دختر فعال و غیرفعال در مقیاسه ای پشتکار (p=۰/۰۱۳) و رقابت جو(p=۰/۰۰۳) تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین مشخص شدکه در مقیاس رقابت جو (p=۰/۰۳۸) تفاوتمعنی داری بین دو گروه دانشجویان پسر فعال و غیرفعال وجود دارد. بین دانشجویان فعال و غیرفعال در مقیاسه ایاعتماد به نفس (p=۰/۰۵)، پشتکار (p=۰/۰۱۷) و رقابت جو (p=۰/۰۰۲) تفاوت معنی داری وجود دارد.نتیجه گیری: دانشجویانی که فعالیت بدنی دارند نسبت به دانشجویان غیرفعال، از انگیزش پیشرفت بیشتریبرخوردارند و علاوه بر سلامت جسمانی می توانند مهارت های انگیزشی خود را برای پیشرفت در زندگی و تحصیلبهبود ببخشند.

کلیدواژه ها

انگیزش پیشرفت، دانشجو، رقابت جو، اعتماد به نفس، پشتکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.