بررسی اثرگذاری معماری زیست گرا بر شکل گیری گفتمان نوین معماری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ماهنامه شباک، دوره: 5، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_SHEBAK-5-7_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاداب رایمند

کارشناس تکنولوژی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

از ابتدای حیات انسان، او همیشه در سیطره طبیعت قرار داشته و اساس زندگی خود را بر تطبیق با طبیعت بنا نهاد. انساناولیه میدانست که تمام اجزای طبیعت در همخوانی با یکدیگر قرار داشته و به همین دلیل او طبیعت را به مثابه آموزگارخود درک نموده و تلاش کرد تا با الگوبرداری از طبیعت، حیات بهینه ای داشته باشد. یکی از مهمترین جنبه های زندگیانسان، محیط اطراف او و معماری میباشد که این موضوع در هیچ برهه ای از تاریخ از طبیعت جدا نبوده است و همیشه بهعنوان یک کل واحد مطرح شده اند. آنچه امروز به نام معماری زیستگرا یا بایونیک خوانده می شود حاصل تلاش معمارانیاست که با نگرش جدید به معماری و سازه در کالبد طبیعی سعی در برطرف ساختن نقص ها و خطاهای انسانی در امرساخت وساز دارند. با توجه به بحران انرژی و منابع طبیعی، معماران در تلاش اند با نگرش جدید به معماری و سازه درغالب علم بایونیک که یک نوع معماری متعارف با اصول معماری پایدار و هماهنگ با طبیعت می باشد راه حلی برای بیرونرفت از این بحران و حفظ انرژی پیدا نمایند.

کلیدواژه ها

انسان، طبیعت، معماری بایونیک، الهام، بهینه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.