تبیین ابعاد شایستگی های رفتاری مدیران پروژه در بستر مذاکرات الکترونیکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-6-2_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 195
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامره جدیدالاسلامی

دانشجوی دکتری مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمدحسین صیحیه

دانشیار، عضو هیئتعلمی، گروه مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

امروزه اینترنت و فضای مجازی، نقش مهمی در برقراری ارتباطات ایفا کرده و فرصت بیشتری برای مذاکرات سریع و موثر؛ و تجزیه وتحلیلتبادل اطلاعات فراهم می کند. باتوجه به ماهیت متفاوت این نوع مذاکرات با نوع رایج و سنتی آن، برای تحقق موثر اهداف در مذاکراتغیرحضوری، شناسایی شایستگی ها و الگوهای رفتاری، فنی و زمینه ای مناسب برای مذاکره کننده، ضروری است. برگزاری جلسات مذاکرهغیرحضوری به دلایل متعدد ازجمله سهولت، بهره وری بالا، کمرنگ کردن مرزها و فاصله های جغرافیایی و اخیرا لزوم حفظ فاصله گذاریاجتماعی در پاندمی کرونا رو به افزایش هستند. تماس های تصویری گروهی، جلسات آنلاین کم هزینه و ایمیل همگی به روش هایکارآمدی برای حفظ آمادگی جمعی گروه های مذاکره کننده با همتایانشان در سازمان ها و پروژه ها تبدیل شده اند. علیرغم وجود فهرستیاز شایستگی های موثر بر موفقیت پروژه که اکتساب آنها برای مدیران حرفه ای ضروری است؛ اما اینکه در بستر مذاکرات غیرحضوریکدامیک از شایستگی ها برای مدیر پروژه ضروری تر بوده؛ یا نیاز به تغییر دارند و یا چه شایستگی های جدیدی لازم است، همچنان جایسوال دارد. لذا هدف این پژوهش تبیین ابعاد شایستگی های رفتاری مدیران پروژه در بستر مذاکرات غیرحضوری می باشد. در این پژوهششایستگی های رفتاری مدیر پروژه در مذاکرات الکترونیکی با استفاده از مرور سیستماتیک ادبیات با رویکرد تحلیل محتوای کیفی ومصاحبه های نیمه ساختاریافته با مدیران پروژه شناسایی شده؛ و ابعاد و ویژگی های آن تبیین گردید. تمرکز روی مهارت های لازم و کاربردفناوری های جدید سبب افزایش بهره وری و اثربخشی مذاکرات غیرحضوری خواهد شد. همچنین از دستاوردهای این پژوهش میتوان بهدسته بندی ویژگی های مذکور در سه مقوله مهارت های رفتاری تکنیکی، ادراکی و بین فردی اشاره کرد.

کلیدواژه ها

شایستگی های رفتاری، مدیر پروژه، مذاکره الکترونیکی، مذاکره مجازی، مذاکره غیرحضوری، پاندمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.