مروری بر فرایندهای نوین استخراج ضداکسنده های طبیعی از گیاهان مختلف

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-6-2_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده فاطمه حسینی

کارشناس ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حبیب اله میرزایی

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

اکسایش روغن ها و چربی ها در شرایط حرارتی و ذخیره سازی طولانی مدت، علاوه بر کاهش ارزش تغذیه ای و کیفیت حسی، عمرماندگاری فرآورده را نیز کاهش داده و به دلیل تولید ترکیبات نامطلوب در روغن بر سلامت مصرف کنندگان آثار سوئی می گذارد، از اینرو جلوگیری یا تاخیر در فرآیند اکسایش تحت شرایط حراراتی و انبارداری ضروری است که یکی از راه های جلوگیری از اکسیداسیوناین مواد استفاده از ترکیبات ضد اکسنده می باشد. کاربرد روش هایی برای استخراج ترکیبات با ارزش گیاهی که بتوان بیشترین ماده عملگررا با کمترین ناخالصی و حداقل تخریب به دست آورد از اهمیت بسزایی برخوردار است. به همین منظور این مطالعه با هدف معرفی و کاربردبرخی از این روشها از قبیل امواج فراصوت، مایکروویو و میدان الکتریکی پالسی بر استخراج ترکیبات فنولی و ضد اکسنده مواد گیاهی وهمچنین مکانیسم اثر آنها صورت پذیرفت. مطالعات مختلف نشان داد که استفاده از این فرایندها منجر به افزایش استخراج ترکیباتضداکسنده از گیاهان مختلف می گردد که این ترکیبات قابلیت جایگزین شدن بعنوان ضداکسنده های مصنوعی موجود در بازار را دارا می باشند.

کلیدواژه ها

ضد اکسنده، استخراج، فراصوت، مایکروویو، میدان الکتریکی پالسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.