اولویت بندی محرک های موثر بر توسعه گردشگری میراث ناملموس استان اردبیل از دیدگاه راهنمایان گردشگری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-6-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا علیزاده سولا

کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی؛ علامه طباطبائی تهران

سیامک میکائیلی کیوی

کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی؛ علامه طباطبائی تهران

احمد طاهر

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت جهانگردی؛ دانشگاه مازندران

چکیده

میراث ناملموس فرهنگی با پیوند گذشته به حال و آینده جوامع، در ایجاد و تقویت حس هویت افراد هر جامعه ای نقش مهمی ایفا می کند.در این راستا یکی از راه های حفظ و ترویج این مواریث توجه به امر گردشگری می باشد. از آنجایی که استان اردبیل از ظرفیته ای بالقوهبالایی در این زمینه مانند ایل شاهسون برخوردار بوده، پژوهش حاضر به بررسی محرکهای موثر بر توسعه این نوع گردشگری در استاناردبیل می پردازد. این پژوهش بر اساس هدف کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی و به شیوه پیمایشی مبتنی بر پرسشنامه آنلاین محقق ساختهاست. جامعه آماری این پژوهش شامل ۷۰ نفر راهنمایان گردشگری فرهنگی استان اردبیل است که بر اساس جدول مورگان، حجم نمونه۵۹ نفر تعیین گردید. برای تضمین روایی ابزار پژوهش از نظرات خبرگان و اساتید دانشگاه استفاده شد و تعدیلات لازم صورت گرفت وضریب آلفای کرونباخ بدست آمده برای پایایی پرسشنامه ۰/۸۷ بود که نشان از پایایی مطلوب ابراز اندازه گیری پژوهش می باشد. همچنین برای اولویت بندی محرک های موثر از آزمون فریدمن به کمک نرم افزار spss استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها نشان میدهد که محرکبازاریابی و پیشبرد با میانگین رتبه ۳.۵۵ رتبه اول و به ترتیب محرک های سیاست گذاری، سرمایه گذاری و پشتیبانی، آموزشی و تربیتی ومحرک سازمانی در رتبه های بعدی قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

توسعه گردشگری، گردشگری میراث ناملموس، استان اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.