بررسی کارایی فرآیند پیشرفته زیستی هوازی به روش بیوراکتور بستر متحرک (MBBR) در تصفیه فاضلاب صنایع تولید مواد شوینده

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله پژوهش و فناوری محیط زیست، دوره: 6، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_JERT-6-9_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید پورکریم

سرپرست تصفیه خانه های فاضلاب اداره آب و فاضلاب رشت، اداره آب و فاضلاب استان گیلان، گیلان، ایران

فریبا استوار

عضو هیات علمی پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی، گیلان، ایران

کامران تقوی

استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان

چکیده

در این مطالعه، فرآیند بیولوژیکی هوازی به روش بیوراکتور بستر متحرک (MBBR) جهت تصفیه فاضلاب صنایع شوینده موردبررسی قرار گرفت. میانگین COD و LAS در فاضلاب خام به ترتیب ۲۱۰mg/L ۱۰۲۳۱mg/L و mg/L ۲۱۰ بود. در این مطالعه، سه غلظتمختلف LAS؛ (۲۱۰mg/L؛ ۵۰۰ و ۱۰۰۰) به منظور تعیین کارایی کل سیستم در حذف COD و LAS استفاده شد. نسبتBOD(۵)/COD در فاضلاب خام، پس از پیش تصفیه به روش انعقاد و لخته سازی از ۲ / ۰ به ۴۵ / ۰ افزایش یافت. در سیستم MBBRدر راکتور ۱ با ۳۶ ساعت زمان ماند هیدرولیکی (HRT) بالاترین راندمان حذف به ترتیب برابر ۴۱ / ۹۳ % و ۹۵ % برای COD و LASبدست آمد. در راکتور ۲ نیز با شرایط مشابه با HRT برابر ۳۶ ساعت، بالاترین راندمان حذف برای COD و LAS به ترتیب برابر۲۰ / ۹۴ % و ۹۹ / ۹۹ % حاصل شد. با تغییرات مقدار هوای تزریقی از ۳۰L/min به ۵۰L/min و سپس ۷۰L/min، راندمان حذف درمقدار تزریق هوا به ۵۰L/min افزایش یافت. بررسی سرعت های بارگذاری بار آلی (URO) نیز کاهش مقدار ویژه مصرف اکسیژن ازحدود ۱۱mg O(۲)/gr MLSS. hr در ابتدای دوره بهره برداری به حدود ۲mg O(۲)/gr MLSS hr در انتهای دوره را نشان داد. اینمطالعه نشان داد که فرآیند MBBR میتواند استانداردهای خروجی محیط زیست برای صنایع شوینده را تامین کرده و به عنوانروشی کارآمد در تصفیه فاضلاب صنایع شوینده بکار رود.

کلیدواژه ها

دترجنت، لاینر الکیل بنزن سولفونات، اکسیداسیون شبه فنتون، MBBR ، فاضلاب شوینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.