بررسی تاثیر ابهام گزارش حسابرسی بر محافظه کاری حسابداری و محافظه کاری حسابرسی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات اقتصاد، مدیریت مالی و حسابداری، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EMA-7-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا بیژن نیا

کارشناس ارشد، حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران

چکیده

مسئله اصلی مورد بررسی در پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ابهام گزارش حسابرسی بر محافظه کاری حسابداری و محافظه کاریحسابرسی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. برای این منظور و در ابتدا به بررسی تاثیر ابهامگزارش حسابرسی بر محافظه کاری حسابداری و محافظه کاری حسابرسی شرکت ها پرداخته شد و سپس اثر اثر متغیرهایاندازه شرکت، حسابرسی، اندازه شرکت، نسبت جاری، اهرم مالی، سودآوری، گردش مالی، زیان شرکت، حساب های دریافتنی،عمر شرکت، مدیریت سود و تولید ناخالص داخلی در مدل های رگرسیونی کنترل شد. برای آزمون فرضیه های پژوهش ازاطلاعات مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در فاصله زمانی هفت ساله بین سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۹استفاده شده است و نمونه نهایی متشکل از ۱۴۱ شرکت بوده که پس از اعمال محدودیت های مورد نظر در این پژوهشانتخاب شده اند. با توجه به این که نوع رابطه مورد آزمون در این تحقیق از نوع همبستگی است پس از اندازه گیری متغیرهایپژوهش، از تجزیه و تحلیل رگرسیون چند متغیره برای آزمون فرضیه های پژوهش استفاده گردید. آزمونها با استفاده از نرمافزار Eviews۸ و تکنیک آماری داده های پانلی- (اثرات ثابت) صورت پذیرفته است. نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان می دهد که ابهام گزارش حسابرس بر محافظه کاری حسابرسی تاثیر مثبت دارد اما ابهام گزارش حسابرسی بر محافظه کاری حسابداری تاثیری ندارد.

کلیدواژه ها

ابهام در گزارش حسابرسی، محافظه کاری حسابداری، محافظه کاری حسابرسی، شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.