طراحی، ساخت و ارزیابی سخت افزار سیستم میکروتوموگرافی امپدانس الکتریکی جهت تصویر برداری امپدانسی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی فناوری های نوین در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: ICTI05_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 350
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صابر بهکامی

استادیار گروه برق الکترونیک

چکیده

تصویر برداری امپدانسی بر مبنای توموگرافی امپدانس الکتریکی یک روش تصویربرداری غیر مخرب و غیر تهاجمی است که امروزه از آن درحوزه پزشکی جهت تصویربرداری و بررسی عملکرد اعضای مختلف بدن استفاده می شود که اساس کار آن. بدست آوردن تصویری از توزیعمکانی آمپدانسی در سطح مقطع عضو هدف است. در این تکنیک تصویربرداری» جریان الکتریکی با فرکانس و دامنه محدود و کنترل شده بهعنوان تحریک از طریق دو الکترود به جسم هدف وارد می شود و توزیع ولتاژ به صورت دامنه و فاز بر روی سایر الکترودها اندازه گیری می شود.در این مقاله سخت افزار یک سیستم توموگرافی امپدانس الکتریکی با استفاده از مدارات گسسته طراحی و ساخته شده است تا میکروتوموگرافی امپدانس الکتریکی بر روی جسم هدف (در حدود قطر ۱ میلی متر) امکان پذیر باشد. از این تصویر برداری امپدانسی می توان برایبررسی عملکرد بافت های ریز بدن مانند تصویر سطح مقطعی از رگ های خونی. عصب محیطی و تغییرات سلول تخمک بهره گرفت. طراحیمدار به گونه ای انجام گرفته که بتوان جریان الکتریکی به صورت سینسوسی, مثلثی و پالس با دامنه ۱۰۰۰πA ۱ و فرکانس تا ۳۰۰KHzتولید کرد. در نهایت جربان الکتریکی تحریک به صورت سینوسی با دامنه ۱۰πA و فرکانس ۱KHz به الکترودهای طراحی شده جهتتراکم سنجی عصب سیاتیک نمونه حیوانی اعمال شده و داده های ولتاز به روش همسایگی جمع آوری شده است. تصاویر امپدانسی که درجعبه ابزار نرم افزاری EIDORS در MATLAB بازسازی شده و تصاویر واقعی از سطح مقطع عصب محیطی کارایی سخت افزار میکروتوموگرافی امپدانس الکتریکی ساخته شده را به اثبات می رساند.

کلیدواژه ها

میکرو توموگرافی امپدانس الکتریکی، تراکم سنجی بافت زنده، تصویربرداری امپدانسی، سیستم توموگرافی امپدانس الکتریکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.