کاربرد GIS در ارزیابی درصد اشباع خاک S.P خاک فضای سبز شهری مطالعه موردی: منطقه پنج شهرداری شیراز

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: HAMYARCONF15_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا اژدها کش

کارشناس فنی شهرداری منطقه هشت ، شهرداری شیراز

زینب میثمی فرد

کارشناس برنامه ریزی معاونت برنامه ریزی ، شهرداری شیراز

محبوبه رستمی

کارشناس فنی شهرداری منطقه هشت ، شهرداری شیراز

حسین یوسفی

کارشنارس کارشناس فضای سبز شهرداری منطقه پنج ، شهرداری شیراز

چکیده

زمینه و هدف: تحقیق حاضر با هدف بررسی درصد اشباع خاک S.P در حوزه مدیریت فضای سبز شهری و تهیه نقشه های پهنه بندی درصد اشباع خاک با استفاده از تکنیک های زمین آمار در GIS صورت گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه محدوده های فضای سبز منطقه پنج شهرداری شیراز بعنوان منطقه مورد مطالعه انتخاب گردید.تعداد ۳۰ نمونه از عمق ۰ تا ۳۰ سانتی متری خاک محدوده های فضای سبز منطقه مورد مطالعه جمع آوری شدند. انتخابنقاط نمونه برداری بر اساس تراکم و پراکنش محدوده های فضای سبز برای انجام نمونه برداری صورت گرفت، سپس نمونه ها برای آنالیز خاک به آزمایشگاه انتقال یافت و درصد اشباع خاک خاک اندازه گیری شد UTM مکانی نمونه ها به همراه نتایج آنالیز آزمایش خاک، بصورت لایه اطلاعات مکانی تهیه شد. برای ارزیابی پراکنش مکانی خصوصیات خاک، از روش درونیابیکریجینگ استفاده شد. نتایج: در سطح فضای سبز منطقه مورد مطالعه دو طبقه SP% خاک وجود دارد. بخشی از فضای سبز که از نظر SP% در طبقه ۴۰ تا ۴۵ درصد قرار گرفته اند حدود ۵۴ درصد سطح فضای سبز ( ۸۳ هکتار) منطقه مورد مطالعه است. طبقه ۴۵ تا۵۰ درصد، نیز حدود ۴۶ درصد سطح فضای سبز ( ۷۱ هکتار) منطقه مورد مطالعه را در بر گرفته است. روند تغییرات از غرب به شرق منطقه SP% محدبی شکل می باشد و در راستای شمال به جنوب نیز کاهش میزان SP% را داریم. نتیجه گیری: تغییرات درصد اشباع خاک محدوده های فضای سبز شهری نیازمند توجه به مطالعات خاک و مبنا توسعه ونگهداری فضای سبز شهری است که با استفاده از تفکیک زمین آمار در سیستم اطلاعات جغرافیایی می تواند باه پهناه بناد یتغییرات پارامترهای خاک در عرصه های فضای سبز شهری پی برد.

کلیدواژه ها

فضای سبز پایدار شهری، درصد اشباع خاک ، تغییرات مکانی، منطقه پنج شهرداری شیراز، محیط زیستشهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.