بررسی عوامل موثر بر پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا، ارز و سوخت در شهرهای ساحلی استان بوشهر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه امنیت انتظامی دریایی، دوره: 11، شماره: 42
  • کد COI اختصاصی: JR_BUJRL-11-42_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین محمدی باغملایی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی دانشگاه خلیج فارس

سوران رجبی

دکترای روان شناسی. دانشیار و عضو هیئت علمی گروه روان شناسی دانشگاه خلیج فارس،

چکیده

زمینه و هدف: وجود قاچاق کالا در یک کشور همانند وجود غده سرطانی در بدن است که به آهستگی اما گسترش سراسری می یابد تا به زوال نهایی جامعه منجر شود. قاچاق کالا و ارز و سوخت، می تواند تاثیرات مخربی بر روی سیاست های تجاری داشته باشد. در این راستا با توجه به لزوم پیشگیری از قاچاق کالا و ارز و سوخت، هدف از انجام این پژوهش بررسی عوامل تاثیرگذار بر پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا، ارز و سوخت در شهرهای ساحلی استان بوشهر است.روش پژوهش: در مرحله اول جهت شناسایی مفاهیم و عوامل موثر قاچاق از نظرات ۲۰ نفر از کارشناسان مربوطه که به روش دلفی انتخاب شدند، استفاده شد. در مرحله بعد برای بررسی و تایید عوامل شناسایی­شده، پرسشنامه­ای طراحی شد و برای ۳۵۰ نفر از کارشناسان مربوطه ارسال گردید و نتایج به دست­آمده از پرسشنامه با استفاده از مدل­سازی­معادلات سختاری و مبحث تحلیل عاملی، تجزیه­وتحلیل شد.نتایج و یافته­های پژوهش: نتایج نشان می­دهد تمامی مقادیر آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی از مقدار ۷/۰ بزرگ­تر هستند که نشان­گر پایایی بالای پرسشنامه و همسو بودن سوالات با سازه نظری است. نتایج تحلیل عاملی نشان می­دهد تمامی بارهای عاملی بیشتر از ۷/۰ است و بیانگر این است که سازه «عوامل پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز و سوخت» از روایی لازم برخوردار است. در نهایت عوامل موثر بر پیگشیری و مقابله با قاچاق کالا، سوخت و ارز تبیین می­شوند و نتایج نشان می­دهد پیشگیری و مقابله با قاچاق سوخت دارای بیشترین اهمیت می­باشد.

کلیدواژه ها

قاچاق ارز, قاچاق کالا, قاچاق سوخت, شهرهای ساحلی استان بوشهر, مدل سازی معادلات ساختاری, تحلیل عاملی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.