تغییراقلیم و تاثیر آن بر رخداد بارش برف در ایستگاه زنجان ۱۹۷۷-۲۰۱۶
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران
- کد COI اختصاصی: WRRC04_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 500
نویسندگان
دانشجوی دکتری آب و هواشناسی، دانشکده علوم جغرافیا و برنامه ریزی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، ایران
دانشجوی دکتری آب و هواشناسی ، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران، ایران
دانشجوی دکتری آب و هواشناسی ، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران، ایران
چکیده
تغییراقلیم یکی از عمده ترین چالش های پیش روی بشر در زمان حاضر می باشد. در این پژوهش کدهای وضعیت هوا (کدهای ۷۰ الی ۷۹) که نشانگر روزهای برفی بوده اند به صورت روزانه طی دوره آماری ۴۰ سال (۱۹۷۷-۲۰۱۶)، از سازمان هواشناسی کشور اخذ شد. سپس دوره ۴۰ سال آماری را به ۴ دهه تفکیک کردیم. در این پژوهش، تعداد روزهای برفی و میزان بارش تجمعی برف ایستگاه سینوپتیک زنجان در بازه مذکور مورد مطالعه قرار گرفت و با استفاده از روش های آماری شامل مدل نوسانی پلی نومیال و من کندال روند بارش برف مشخص گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که در سال های مختلف رخداد بارش برف و تعداد روزهای برفی در ایستگاه زنجان دارای نوساناتی بوده است. در دهه اول و سوم افزایش و در دهه های دوم و چهارم با کاهش میزان بارش برف تجمعی رو به رو بوده ایم. بیشترین دوره بارشی طی ۴۰ سال مورد مطالعه، دوره ۱۹۹۸-۱۹۹۶ و کمترین دوره نیز دوره چهارم یعنی ۲۰۰۷-۲۰۱۶ می باشد. در دهه چهارم افت و خیز و بی نظمی های بارشی به خوبی قابل مشاهده می باشد. به طوری که در اغلب سال ها، نوسانات بارشی بسیار چشمگیر بوده است. روند خطی و نمودار من کندال نشان داد که میزان بارش تجمعی سیر نزولی را داشته است. این سیر نزولی با جهش بوده و در سال های اخیر نیز تشدید و نمایان تر شده است. هر چند این روند نزولی، معنادار نمی باشدکلیدواژه ها
تغییراقلیم، بارش برف، آزمون من کندال، روند، ایستگاه سینوپتیک زنجانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.