بررسی میزان آگاهی زندانیان زندان سراوان از قوانین حمایتی از حقوق زندانیان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی علوم اسلامی، پژوهش های دینی و حقوق
  • کد COI اختصاصی: RELIGI07_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 454
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره نوربخش مقدم

کارشناسی ارشد رشته فقه و مبانی حقوق، دانشگاه سیستان و بلوچستان

محمدرضا کیخا

دانشیار رشته فقه و مبانی حقوق،دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

مجازات حبس یا زندان از انواع مجازاتهایی است که همواره درجوامع بشری وجود داشته و تا زمانیکه بشر وجود دارد،باقیخواهد بود.فرد زندانی علاوه بر این که عنوان مجرم را به خود میگیردیک انسان است و از حقوق خاص خود برخوردارمیباشد.براین اساس حمایت از فرد متهم یا مجرم وخانوادهی او در دین اسلام مورد توجه قرارگرفته و الهام بخش همه واضعین وقانونگذاران میباشد،لذا یکی از وظایف اصلی هرجامعه حمایت ازاین افراد جهت تحقق زندگی سالم می باشد.دراین راستا قوانین حمایتی از زندانیان تدوین و تصویب گردیدهاست.این پژوهش به روش پیمایشی وبا استفاده ازپرسشنامه انجام شده و داده ها پس از ورود به نرم افزار و حذف داده های نامعتبر با استفاده ازروشهای توصیفی و استنباطی در نرم افزار spss تحلیل وارزیابی شده است. یافته های این پژوهش نشان می دهد که پس از بررسی روایی،پایایی و نرمال بودن داده ها میانگین آگاهی زندانیان از میزان متوسط بالاتر است.همچنین با توجه به نتایج حاصل شده از سطح تحصیلاتزندانیان با میزان آگاهی زندانیان هیچ رابطه ای وجود ندارد و بیشترین اطلاعات زندانیان به صورت تجربی می باشد و بیناقدامات اجرایی که در چهارچوب قوانین حمایتی در زندان سراوان صورت گرفته ومیزان آگاهی زندانیان وسطح در آمد زندانیان در پیگیری از قوانین و اجرای قوانین حمایتی در پیشگیری از ارتکاب جرم زندانیان تاثیر گذار بوده است.

کلیدواژه ها

میزان آگاهی، زندانیان سراوان، زندان، جرم، قوانین حمایتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.