بررسی عملکرد حرارتی اثر قراردادن تیغه ازجنس فوم فلزی متخلخل در پشت یک پله در جریان داخلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مکانیک، ساخت، صنایع و مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: MMICONF12_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 456
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن طلایی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی/ دانشگاه صنعتی قم

حمیدرضا طالش بهرامی

استادیار گروه مهندسی مکانیک / دانشگاه صنعتی قم

چکیده

در این پژوهش استفاده از بافل هایی از جنس فوم فلزی (متخلخل) در یک کانال که دارای یک پله در مسیر جریان است به عنوان یک روش غیرفعال جهت بهبود انتقال حرارت به صورت عددی مورد مطالعه قرار گرفته است علت کاربرد محیط متخلخل، وجود خلل و فرجی است که با افزایش سطح تماس سیال و همچنین افزایش ضریب هدایت حرارتی، انتقال حرارت را بهبود بخشیده و از سوی دیگر با ایجاد افت فشار کمتر نسبت به بافل صلب و ایجاد توازن معقول بین دو پارامتر ضریب انتقال حرارت و افت فشار موجب افزایش عملکرد سامانه خواهد شد . در هندسه انتخابی دیواره فوقانی کانال عایق بوده و دیواره پایین با یک منبع حرارتی از نوع شار ثابت کوپل شده است . تعادل حرارتی شرط حاکم برحل معادله انرژی بوده و برای حل میدان جریان در ناحیه متخلخل از مدل دارسی برینکمن فورچهیمر و از معادله ناویراستوکس به منظور حل میدان جریان آزاد استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که به کارگیری تک بافل مستطیلی روی دیواره پایین در حالتی که درفاصله ۲۰ میلی متری از پله قرارگرفته و عرض و ارتفاع بی بعد آن به ترتیب ۱ و ۱/۴ و عدد دارسی ۱۰(-۴) است، عدد ناسلت متوسط جریان حدود ۶۷ درصد بیشتر ازکانال ساده (بدون بافل) است . با وجود بافل متصل به دیواره پایین، اضافه شدن بافل مربعی روی دیواره بالا در بهترین حالت، ۵۸درصد نسبت به حالت تک بافل و ۷۶ درصد نسبت به حالت بدون بافل انتقال حرارت را بهبود بخشیده است .

کلیدواژه ها

بافل متخلخل، انتقال حرارت ،تعادل حرارتی، عدد دارسی ، عدد ناسلت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.