بهینه سازی پارامترهای مختلف طراحی پل های خرپایی فولادی با دهانه های مختلف با استفاده از مدل ۳ بعدی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مکانیک، ساخت، صنایع و مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: MMICONF12_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 602
نویسندگان
کارشناسی گروه عمران, دانشگاه پیام نور واحد جلفا، جلفا، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد صومعه سرا، صومعه سرا، ایران
دانشگاه گیلان، دانشکده فنی و مهندسی، رشت، ایران
چکیده
امروزه طراحی، ساخت، نصب و اجرای پل های بزرگ، بسیار پر هزینه بوده و نیاز به مطالعات و اقدامات بسیار پیچیده و دقیقی داشته و با استفاده از روش های بهینه سازی در طراحی پل ها می توان هزینه ها را تا حد زیادی کاهش داد. در این تحقیق، با مدل سازی سه بعدی سازه خرپایی فولادی پل بوسیله نرم افزار Sap، بررسی پارامترهای مختلفی همچون تاثیر طول دهانه پل بر رفتار سازه خرپایی پل، مقاطع سازه خرپایی پل و تغییرشکل های مودی، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. همچنین نتایج مربوط به تحلیل های هزینه ای نیز برای این پل ها ارزیابی شده است. برای مدل سازی و بهینه سازی دو نوع تحلیل مختلف انجام گرفته است. نتلیج نشان میدهد با افزایش طول پل خرپایی به ۴۰ متر، نقاط ضعف اعضا درست همان قسمتهایی بوده است، که در پل خرپایی ۳۰ متری دیده شده است، بنابراین با جایگزینی تعداد محدودی از اعضای قطری و قسمت بالایی خرپا، با IPB۲۲۰، این نقاط ضعف برطرف گردیده است و هم چنین شکل هندس مثلثی، بسیار بهینه تر می باشد زیرا مقاطع کمتری مورد استفاده قرار می گیرد.کلیدواژه ها
بهینه سازی، طول دهانه پل، خرپا، مدلسازی عددی، مدلسازی سه بعدیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.