تقویت سازه بتنی با استفاده از چندلایه های پلیمری

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی بتن و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICCD02_CD4-011_5604181521
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3015
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حلیل رضایی پژند

استادیار گروه مکانیک دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد

سیدوحید حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مکانیک دانشگاه امیرکبیر

چکیده

تعداد بیشماری از سازه های بتنی موجود با توجه به آئین نامه ها واستانداردهای امروزی دارای کمبود ونقصان هستند . عوامل عمده این امر شامل تغییرات در استفاده آنها ، افزایش در مقررات بار ویا زوال تدریجی سازه می باشد . یکی از روشهای موثر که در دهه گذشته مورد توجه بسیار قرار گرفته است بهره گیری از مواد مرکب پلیمری در بازسازی و تقویت سازه ها می باشد . در تحقیق حاضر، اصول و مبانی تعمیر و تقویت المانهای سازه ای به کمک مواد مرکب چند لایه شرح داده می شود. روش اجزاء محدود که روشی شناخته شده و انعطاف پذیر در زمینه تحلیل و بررسی اتصالات وصله های کامپوزیتی می باشد، برای تحلیل سازه های تقویت شده مورد استفاده قرار می گیرد. یک تیر بتنی به عنوان یک جزء سازه ای آسیب دیده یا ضعیف در نظر گرفته شده ترمیم و یا تقویت یک طرفه آن به کمک مواد مرکب بررسی می گردد . در این مطالعه، تغییر مکان و بار نهائی تیر به عنوان معیار تحلیل و طراحی وصله در نظر گرفته شده و با استفاده از وصله های چند لایه با تغییر در موقعیت ، جنس فایبر و نحوه چید مان لایه ها ، چگونگی تغییرات رفتار خمشی تیر تقویت شده نسبت به تیر اول یه مورد مطالعه قرار می گیرد. با توجه به بررسیهای انجام گرفته، مشاهده می شود که می توان وصله ای را پیشنهاد کرد که با استفاده از آن رفتار خمشی تیر بتنی بهبود یابد

کلیدواژه ها

تعمیر، تقویت، مواد مرکب پلیمری، تیر بتنی، روش اجزاء محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.