شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس دارای ژن انتروتوکسین A-E و TSST-۱ توسط روش PCR

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-6-3_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمیله نوروزی

Islamic Azad University, North Branch

گویا گودرزی

Islamic Azad University, North Branch

پرویز پاکزاد

Islamic Azad University, North Branch

رویا رضوی پور

Islamic Azad University, North Branch

چکیده

زمینه و هدف: انتروتوکسین ها و TSST-۱ از مهم ترین عوامل بیماریزای این باکتری هستند. این بررسی با هدف شناسایی استافیلوکوکوس اورئوس دارای ژن انتروتوکسین (sea،seb ،sec ،sed ،see) و TSST-۱ در نمونه های جمع آوری شده از منابع مختلف با استفاده از روش PCR صورت گرفت. روش بررسی: در این مطالعه طی ۵ ماه، از ۱۵۰ نمونه جمع آوری شده، ۸۰ سویه به عنوان استافیلوکوکوس اورئوس شناسایی گردید. از روش PCR جهت شناسایی ژن های انتروتوکسین A-E و TSST-۱ استفاده شد. یافته ها: در این بررسی از ۸۰ سویه استافیلوکوکوس اورئوس جداشده، ۵۳ سویه (۲۵/۶۶%) حاوی یک یا چند ژن انتروتوکسین و  TSST-۱بودند. در میان نمونه های مثبت، ۱۷ سویه (۰۷/۳۲%) دارای ژن sea، ۳۹ سویه (۵۸/۷۳%) حاوی ژن seb، ۳۰ سویه (۶/۵۶%) دارای ژن sec، ۲ سویه (۷۷/۳%) حامل ژن sed، ۲۱ سویه (۶۲/۳۹%) حاوی ژن see و ۱۴ سویه (۴۱/۲۶%) دارای ژن tst بودند. ژن های انتروتوکسین همراه با ژن tst نیز در ۴۰ نمونه (۴۷/۷۵%) مشاهده گردید. نتیجه گیری: در این پژوهش درصد بسیار بالایی از استافیلوکوکوس اورئوس حاوی ژن های انتروتوکسین و tst در نمونه های کلینیکی، مواد غذایی و انسانهای سالم مشاهده گردید، که اهمیت توجه به انسان به عنوان منبع اصلی و ناقل استافیلوکوکی را مشخص می کند. لذا پیشنهاد می شود از واکنش PCR برای جستجوی ژن های انتروتوکسین و tst در استافیلوکوکوس اورئوس های جداشده از منابع مختلف استفاده گردد.

کلیدواژه ها

Staphylococcus aureus, Enterotoxin, Toxic Shock Syndrome, Polymerase Chain Reaction, استافیلوکوکوس اورئوس؛ انتروتوکسین؛ سندرم شوک سمی؛ واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR).

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.