مقایسه دو شیوه بحث گروهی و سخنرانی بر یادگیری و رضایت دانشجویان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 7، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-7-7_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود حکمت پو

Arak University of Medical Sciences

محمود سراجی

Arak University of Medical Sciences

طاهره قادری

Arak University of Medical Sciences

منصوره قهرمانی

Arak University of Medical Sciences

مینو نادری

Arak University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: انتخاب یک روش مناسب آموزش برای یادگیری، حایز اهمیت است. این مطالعه با هدف مقایسه دو شیوه بحث گروهی و سخنرانی بر یادگیری و رضایت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک از درس آیین زندگی انجام شد. روش بررسی: این مطالعه نیمه تجربی است که براساس انتخاب تصادفی در ۳ کلاس، محتوای آموزشی به شیوه بحث گروهی و در ۳ کلاس، به شیوه سخنرانی ارائه شد. ابزار گرد آوری داده ها شامل فرم دیدگاه سنجی دانشجویان نسبت به محتوای درس، شیوه تدریس و برقراری ارتباط و نمره آزمون در پایان ترم بود. داده ها با استفاده از آزمون های کای دو و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری α برابر ۰۵/۰ در  نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین و انحراف معیار سن نمونه های مورد پژوهش ۷/۲±۲۰ سال بود. میانگین و انحراف معیار نمره دانشجویان در گروه سخنرانی ۲±۲/۱۷ و در بحث گروهی برابر ۵/۱±۱۸، از نظر آماری اختلاف معنی داری داشت (۰۰۰۱/۰≥p). میانگین نمرات دیدگاه کلی دانشجویان در دو گروه نسبت به محتوای درس آیین زندگی، اختلاف معنی داری نشان نداد (۴/۰=p)، اما نسبت به شیوه تدریس معنی دار بود (۰۰۰۱/۰≥p). بین میانگین نمره دیدگاه کلی دانشجویان در دو گروه نسبت به برقراری ارتباط در کلاس درس آیین زندگی نیز اختلاف معنی داری وجود داشت (۰۰۱/۰≥p). نتیجه گیری: بحث گروهی می تواند سبب یادگیری بیشتر و افزایش رضایتمندی دانشجویان از درس آیین زندگی شود. بنابراین، استفاده از بحث گروهی در تدریس این واحد درسی به دانشجویان گروه های علوم پزشکی پیشنهاد می شود. کلید واژه ها: تدریس- روش ها؛ سخنرانی ها؛ بحث گروهی؛ رضایت شخصی؛ یادگیری.

کلیدواژه ها

Teaching Methods, Lectures, Group Discussion, Personal Satisfaction, Learning., تدریس- روش ها؛ سخنرانی ها؛ بحث گروهی؛ رضایت شخصی؛ یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.