ارتباط آلاینده منوکسیدکربن هوا با وزن کم تولد

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-5-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نورالسادات کریمان

Shahid Beheshti Medical University

مرضیه عربان

Shahid Sadough University of Medical Sciences

سعید متصدی زرندی

Shahid Beheshti Medical University

حمید علوی مجد

Shahid Beheshti Medical University

چکیده

زمینه و هدف: وزن کم تولد قوی ترین فاکتور مرتبط با مرگ و میر پری ناتال، نئوناتال، پست ناتال و همچنین مرگ و میر دوران کودکی است. یکی از عوامل خطری که اخیرا مورد توجه قرار گرفته است، آلاینده های هوا می باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط آلاینده منوکسیدکربن بر وزن کم تولد در نوزادان ترم زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان های منتخب شهر تهران در سال ۱۳۸۷-۱۳۸۶ صورت گرفت. روش بررسی: در این مطالعه کوهورت تاریخی، ۲۲۵ زن باردار مراجعه کننده به بیمارستان های منتخب تهران که در دوران بارداری در محدوده ۵ کیلومتری از ایستگاه های سنجش آلودگی هوا زندگی می کردند، بررسی شدند. روش گردآوری داده ها به صورت مصاحبه و روش نمونه گیری چند مرحله ای و در دسترس بود. نمونه ها براساس میانگین غلظت مواجهه با آلاینده به دو گروه مواجهه پایین و مواجهه بالا تقسیم شدند. دو گروه از نظر عوامل موثر بر وزن کم تولد با یکدیگر همسان بودند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی، مربع کای دو، من ویتنی و آمار خطر نسبی (RR) صورت گرفت. یافته ها: در این بررسی، ۳۱% نوزادان در گروه مواجهه بالای منوکسیدکربن (CO) و ۴/۷% در گروه مواجهه پایین، دچار وزن کم تولد شدند. همچنین ارتباط آماری معنی داری بین مواجهه با غلظت بالای منوکسیدکربن و وزن کم تولد نوزاد وجود داشت (۰۰۱/۰> p). خطر نسبی محاسبه شده با فاصله اطمینان ۹۵% (۶۷/۴=PR، ۴۳/۹-۷۶/۱=(CI و مقدار خطر منتسب ۶۶% برآورد گردید. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد مواجهه با آلاینده منوکسیدکربن می تواند باعث وزن کم تولد شود. لذا ارائه برنامه آموزشی در مورد مشکلات ناشی از آلودگی منوکسیدکربن در زنان باردار ساکن در مناطق آلوده شهر و راهکارهای علمی جهت کاهش این آلاینده ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

Infant, Low Birth Weight, Carbon Monoxide, Carbon Monoxide-Adverse Effects, نوزادان کم وزن؛ منوکسیدکربن؛ منوکسیدکربن- عوارض جانبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.