بررسی میزان استرس در کارکنان شاغل ۱۱۵ استان اردبیل

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 7، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-7-6_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 172
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری سیدجوادی

Ardabil University of Medical Sciences

نسرین صمدی

Ardabil University of Medical Sciences

راحله محمدی

Ardabil University of Medical Sciences

علی عثمانی

Ardabil University of Medical Sciences

فریبا بختیاری کوهساره

Ardabil University of Medical Sciences

مریم سیدجوادی

Shahid Behesti University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: استرس شغلی یک بیماری مزمن است که به علت شرایط سخت کاری ایجادشده و بر روی عملکرد فردی و سلامت جسمی و ذهنی فرد تاثیر می گذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان تنیدگی شغلی در کارکنان شاغل ۱۱۵ استان اردبیل انجام شد. روش بررسی: در این پژوهش توصیفی - تحلیلی، ۱۰۳ نفر از کارکنان پایگاه های اورژانس ۱۱۵ استان اردبیل در سال ۱۳۹۰ از نظر میزان استرس به روش نمونه گیری در دسترس بررسی شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای دو قسمتی شامل بخش اول اطلاعات فردی، اجتماعی و بخش دوم پرسشنامه مربوط به استرس Hari بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از آمار ضریب همبستگی پیرسون، تی مستقل و واریانس یک طرفه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: در این مطالعه اکثریت واحدهای مورد پژوهش ۷۷ نفر (۸/۷۴%)، میانگین نمره استرس بین ۲۵۰-۱۵۰ داشتند، که نشان دهنده وجود استرس در آنها بود و ۴ نفر (۹/۳%) دارای نمره بالای ۲۵۰ بودند که استرس شدید را نشان می داد. نتیجه گیری: با توجه به اینکه کارکنان فوریت های پزشکی و اورژانس پیش بیمارستانی جزء کادر درمانی مهم جهت نجات زندگی افراد محسوب می شوند، همچنین استرس عامل مهمی در ایجاد و تشدید فرسودگی شغلی است، لذا نظام مدیریتی صحیح در جهت تسهیل و دور کردن خطرهای ناشی از استرس های شغلی و تدابیری برای جلوگیری از عواقب آن، لازم و ضروری است.

کلیدواژه ها

Stress, Stressor, Emergency Medicine, استرس؛ استرسور؛ استرس های شغلی؛ فوریت های پزشکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.