بررسی فراوانی انواع ویبریوهای جداشده از آبهای ساحلی شهر بندرعباس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 7، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-7-6_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدعلی پوربابایی

Islamic Azad University, Qom Branch

صفورا هاشمی جوکار

Islamic Azad University, Qom Branch

عارف امیرخانی

Pasteur Institute Center

اعظم حیدرپور

Qom University of Medical Science

محمد خداداد مطلق

Shiraz University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: ویبریوها به عنوان عامل برخی از اختلالات گوارشی و خارج گوارشی شناخته شده اند، که معمولا در برخی از فصول سال به صورت اپیدمی ظاهر می شوند. از آنجایی که دریا به عنوان یکی از زیست بوم های مهم ویبریوها شناخته شده است، این تحقیق با هدف تعیین فراوانی انواع ویبریوها و تعیین مقاومت میکروبی آنها، در مناطق مختلف ساحلی جنوب کشور در فصول مختلف سال انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی – مقطعی، ۶۰۰ نمونه آب برداشت شده از آبهای ساحلی شهر بندرعباس از نظر وجود سویه های ویبریو در دو فصل بهار و زمستان بررسی شدند. برای تشخیص اولیه، از محیط های آب پپتونه قلیایی و TCBS استفاده گردید و با انجام تست های بیوشیمیایی (اکسیداز، حرکت، اندول، KIA و سایر آزمون های بیوشیمیایی از جمله نمک ۰%، ۶%، VP و ONPG ) تشخیص نهایی انجام شد. یافته ها: ویبریو هاروئی با ۳/۲%، ویبریو کلرا ۷/۱%، ویبریو پاراهمولیتیکوس ۳/۱%، ویبریو فورنیسی ۲/۱%، شیگلوئید و ویبریو متسچینوکووی ۱%، ، هیدروفیلا ۵/۰%، ویبریو ولنیفیکوس و ویبریو میمیکوس ۳/۰% و ویبریو فلوویالیس ۲/۰%، بیشترین فراوانی را به خود اختصاص دادند. همچنین برحسب فصول، ۲/۷۱% آلودگی مربوط به فصل زمستان و ۸/۲۸% مربوط به فصل بهار بود، که نشان می داد در زمستان موارد آلودگی بیشتر از فصل بهار بوده است. نتیجه گیری: با توجه به مطالعه محقق ی ن، جداسازی این گونه ها بعد از بارندگی، افزایش می یابد. در مطالعه حاضر نیز این پارامتر در جداسازی گونه های ویبریو تاثیر مثبت داشته است .

کلیدواژه ها

Vibrio, Coastal Waters, Intestinal Diseases, Bandarabbas, Iran., ویبریو, آبهای ساحلی, بیماری های روده ای, بندرعباس, ایران.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.