اثر محافظتی ژل رویال بر بافت کبد رت های بالغ ماده در سندرم تخمدان پلی کیستیک تجربی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-8-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا قلی پور

Urmia University

وحید نجاتی

Urmia University

غلامرضا نجفی

Urmia University

زهرا کریم پور

Urmia University

فرشته خانشی

Urmia University

چکیده

زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از اختلالات بالینی شایع است که در ۱۰-۵% زنان در سنین باروری مشاهده می شود و از علائم بالینی آن می توان به عدم تخمک گذاری، هایپرآندروژنیسم، هیرسوتیسم و مقاومت به انسولین اشاره نمود. این مطالعه با هدف تعیین اثر حفاظتی ژل رویال بر بافت کبدی در رت های پلی کیستیک انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی ۳۲ رت بالغ ماده با نژاد ویستار به طور تصادفی به ۴ گروه   ۸ تایی تقسیم شدند: ۱- گروه کنترل که فقط آب و غذای معمولی دریافت کردند؛ ۲- گروه سندرم تخمدان پلی کیستیک تجربی (PCO)، که با یک بار تزریق عضلانی استرادیول والرایت به میزان mg۴ (ml۴/۰) به ازای هر رت، این سندرم در آنها القا شد؛ ۳- گروه کنترل ژل رویال که روزانه ژل رویال را با دوز mg/kg۹۰ به صورت مایع خوراکی دریافت کردند؛ ۴- گروه سندرم تخمدان پلی کیستیک - ژل رویال که همانند گروه دوم تخمدان پلی کیستیک در آنها القا و با ژل رویال همانند گروه سوم تیمار شدند. دوره تیمار در این تحقیق ۶۳ روز (۹ هفته) بود. در پایان دوره، خون تمامی موش ها جهت آنالیز بیوشیمیایی گرفته شد و سپس بافت کبدی آنها جهت مطالعات بافتی با H&E و Sudan Black رنگ آمیزی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری واریانس یک طرفه و توکی صورت گرفت. سطح معنی داری، ۰۵/۰> p در نظر گرفته شد. یافته ها: در این بررسی ژل رویال باعث کاهش ذخایر چربی سلول های کبدی در رت های گروه پلی کیستیک تجربی شد و آثار تخریبی ناشی از استرس اکسیداتیو سندرم تخمدان پلی کیستیک را در بافت کبدی رت های گروه پلی کیستیک تحت تیمار با ژل رویال کاهش داد. نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه ژل رویال می تواند اثر حفاظتی بر بافت کبدی رت های پلی کیستیک داشته باشد.

کلیدواژه ها

Rats, Royal Jelly, Polycystic Ovary Syndrome, liver, رت ها, ژل رویال, سندرم تخمدان پلی کیستیک, کبد.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.