تاثیراینولین غنی شده با الیگوفروکتوز بر شاخص های گلیسمی و التهابی زنان مبتلا به دیابت نوع ۲: کارآزمایی بالینی تصادفی شده

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-8-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین دهقان

Tabriz University of Medical Sciences

بهرام پورقاسم گرگری

Tabriz University of Medical Sciences

شبنم سالک زمانی

Tabriz University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف : با توجه به شیوع بالای دیابت نوع ۲ و نقش مهم مقاومت انسولینی و التهاب در پاتوژنز دیابت نوع ۲ و بیمارهای قلبی- عروقی ناشی از آن، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر اینولین غنی شده با الیگوفروکتوز بر سطح شاخص های گلیسمی و التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد. روش بررسی : در این کارآزمایی بالینی، ۵۲ بیمار دیابتی نوع ۲ به طور تصادفی به دوگروه تقسیم شدند. افراد گروه آزمون (n=۲۷)، روزانه g۱۰ اینولین غنی شده با الیگوفروکتوز و افراد گروه شاهد (n=۲۵)، روزانه g۱۰ مالتودکسترین به مدت ۸ هفته دریافت کردند. دریافت های غذایی، شاخص های تن سنجی، شاخص های گلیسمی و التهاب در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد. آنالیز آماری با استفاده از آزمون های تی زوج، مستقل و تحلیل کوواریانس برای مقایسه متغیرهای کمی صورت گرفت. یافته ها: در این مطالعه کاهش معنی داری در قند خون ناشتا، HbA۱c، IL-۶ و TNFα در گروه اینولین غنی شده با الیگوفروکتوز در مقایسه با گروه مالتودکسترین مشاهده شد. کاهش در HOMA-IR، QUICIKI و hs-CRP در گروه اینولین غنی شده با الیگوفروکتوز در مقایسه با گروه مالتودکسترین غیرمعنی دار بود. نتیجه گیری: یافته ها نشان داد مکمل اینولین غنی شده با الیگوفروکتوز می تواند شاخص های گلیسمی و التهاب در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ را بهبود بخشد.

کلیدواژه ها

Oligofructose-enriched Inulin, Diabetes Mellitus, Type ۲, Insulin, HOMA-IR, Inflammation, A Randomized Clinical Trail, اینولین غنی شده با الیگوفروکتوز, دیابت ملیتوس نوع ۲, انسولین, HOMA-IR, التهاب, کارآزمایی بالینی تصادفی شده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.