اثر ضدباکتریایی رنگ آناتو بر چند باکتری بیماری زا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-8-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود یلمه

Ferdowsi University of Mashhad

محمدباقر حبیبی نجفی

Ferdowsi University of Mashhad

رضا فرهوش

Ferdowsi University of Mashhad

فرشته حسینی

Iranian Academic Center for Education, Culture & Research

چکیده

زمینه و هدف: امروزه، مضرات آنتی بیوتیک ها و نگهدارنده های سنتزی مشخص شده است و محققین در پی جایگزین هایی با منشا طبیعی و ایمن هستند. رنگ آناتو از جمله رنگهای پرمصرف در صنعت غذا بوده که دارای خصوصیات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین اثر ضدمیکروبی رنگ آناتو بر چند باکتری پاتوژن انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه، رنگ آناتو از دانه های آناتو به روش خیساندن استخراج و پس از فیلتراسیون، با آون تحت خلا به شکل پودر درآورده شد. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی به روش انتشار دیسک صورت گرفت ومیزان حداقل غلظت بازدارنده از رشد (MIC)و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) به کمک روش رقت آگار بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا اینوکوا، باسیلوس سرئوس و سالمونلا اینتریتیدیس محاسبه شد. یافته ها: در این مطالعه، باسیلوس سرئوس و سالمونلا انتریتیدیس به ترتیب بیشترین و کمترین حساسیت را به رنگ آناتو نشان دادند. سالمونلا انتریتیدیس بین باکتری های مورد آزمون، بیشترین MIC را داشت و در غلظت های مورد آزمون رنگ آناتو تنها برای سالمونلا انتریتیدیس،MBC مشاهده نشد. نتیجه گیری: طبق نتایج این مطالعه، رنگ آناتو بر رشد تمام باکتری های مورد آزمون موثر است. همچنین اثر ضدمیکروبی رنگ آناتو بر باکتری های گرم مثبت مورد آزمون نسبت به باکتری های گرم منفی به کار رفته بیشتر است. لذا با توجه به نتایج آزمایش می توان از رنگ آناتو به عنوان یک ممانعت کننده از رشد باکتری استفاده نمود.

کلیدواژه ها

Coloring Agents, Annatto, Anti-infective Agents, Pathogen, مواد رنگی؛ آناتو؛ مواد ضدعفونی کننده؛ بیماری زا.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.