تاثیر عصاره گیاه بادرنجبویه بر میزان تکثیر ویروس های روتا، مولدگاستروآنتریت حاد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 8، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-8-6_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام زهتابیان

Kermanshah University of Medical Sciences

چکیده

چکیده زمینه و هدف: روتاویروس ها در طبیعت گسترش وسیعی دارند. این ویروس عامل گاستروآنتریت حاد به صورت اپیدمیک و اندمیک در کودکان ۲۴-۲ ماه می باشد. در این راستا، با توجه به نبود واکسن برای این ویروس، روش های درمانی رایج؛ تامین آب و الکترولیت های از دست رفته بدن کودک است که این روش تبعا تاثیر مستقیمی بر خود ویروس مولد ندارد. این تحقیق با هدف بررسی خاصیت ضدویروسی مستقیم عصاره گیاه بادرنجبویه در شرایط in vitro در کاهش تیتر و همانندسازی روتاویروس انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه پس از کشت سلول رده BSC-۱ و تهیه بذر ویروسی، تیتر ویروس به روش رید- مونچ (Reed-muench) تعیین گردید، سپس عصاره به روش پرکولاسیون استخراج شد. در ادامه، توکسیسیتی عصاره ها بر منولایر سلولی و تاثیر مستقیم عصاره بادرنجبویه بر سوسپانسیون ویروسی طی زمانهای صفر و یک ساعت بعد، بررسی و تلقیح ویروس به سلول انجام گرفت. یافته ها: در این بررسی در مرحله اول، عصاره بادرنجبویه در غلظت ۲۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر تاثیر توکسیسیتی بر رده سلول  BSC-۱نداشت. همچنین تاثیر مستقیم این مقدار از عصاره بر سوسپانسیون ویروسی در مرحله زمانی جذب و نفوذ ویروس روتا (Rota) به سلول باعث کاهش تیتر ویروس از TCID ۵۰ )) ۴۹/ ۱۰ ۴ بهTCID ۵۰ ) ) ۶۶/۲ ۱۰ شد. در مرحله دوم، تاثیر مستقیم عصاره بادرنجبویه در طی مدت یک ساعت مجاورت با سوسپانسیون ویروسی باعث کاهش تیتر ویروسی از TCID ۵۰ )) ۴۹/۴ ۱۰ به صفر شد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، عصاره بادرنجبویه در جلوگیری از تکثیر ویروس روتا موثر می باشد. لذا این گیاه می تواند در درمان عفونت های گاستروآنتریت روتاویروسی مفید باشد. کلید واژه ها: گاستروآنتریت؛ روتاویروس؛ بادرنجبویه

کلیدواژه ها

Gastroenteritis, Rotavirus, Melissa, گاستروآنتریت؛ روتاویروس؛ بادرنجبویه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.