اثر تجویز نخاعی کربنوکسالون و موسیمول بر درد شیمیایی در موش های صحرایی متحمل فرآیند حذف فیبرهای C

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 9، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-9-5_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود فریدونی

Ferdowsi University of Mashhad

سیمین افشار کارگر

Ferdowsi University of Mashhad

چکیده

زمینه و هدف: لامینای ۲ در شاخ پشتی نخاع، واجد ترمینال های سیناپسی فراوانی از فیبرهای C و مقدار کمی فیبرهای Aβ می باشد. اینترنورون های مهاری گاباارژیک موجود در لامینای ۲، نقش مهمی در احساس درد ایفا می کنند. اتصال های منفذدار (Gap Junctions, Gj)، کانال های بین سلولی هستند که امکان نقل و انتقال سلولی را برای یون ها و مولکول های کوچک فراهم می آورند. در این پژوهش با استفاده از آزمون فرمالین، اهمیت فیبرهای C در انتقال درد، ضمن تداخل در سیستم گاباارژیک و Gj با به کارگیری کپسایسین، موسیمول و کربنوکسالون بررسی شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی، از ۹ گروه موش صحرایی نر نژاد ویستار (وزن ۲۵۰-۲۰۰ گرم) شامل گروه های تیمارشده با کپسایسین در نوزادی، کنترل و شم استفاده شد. حیوانات بالغ سالین، کربنوکسالون (۱ نانو مولار) و موسیمول (۳/۰ میکروگرم) را به تنهایی و با هم دریافت کردند. پس از تزریق کف پایی ۰۵/۰ میلی لیتر فرمالین ۵/۲%، رفتار درد به مدت یک ساعت بررسی شد. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه و تی توکی مقایسه شدند. سطح معنی داری، ۰۵/۰> p در نظر گرفته شد. یافته ها: در گروه های تیمارشده نوزادی با کپسایسین که سالین و کربنوکسالون را دریافت کردند، کاهش درد یکسان بود، اما موسیمول کاهش درد را در فاز التهابی آزمون فرمالین بیشتر کرد (۰۱/۰> p). همچنین تجویز توام کربنوکسالون و موسیمول، کاهش درد بیشتری را نشان نداد. نتیجه گیری: با توجه به حذف فیبرهای C و تحریک گابا -A، حذف Gj نمی تواند اثر قابل ملاحظه ای بر تخفیف درد بیشتر از آنچه که حذف فیبرهای C و تحریک سیستم گاباارژیک در سطح نخاع دارد، بروز دهد.

کلیدواژه ها

Pain, Nerve Fibers, Unmyelinated, Carbenoxolone, Muscimol, درد, رشته های عصبی بدون میلین, کربنوکسالون, موسیمول

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.