ارتباط بین متغیرهای دموگرافیک با سلامت عمومی و کیفیت زندگی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 9، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-9-10_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره رهائی

Shahid Sadoughi University of Medical Sciences

پرستو یارمحمدی

Shahrekord University of Medical Sciences

اسماعیل فتاحی

Tarbiat Modares University

هادی مهری

Sabzevar Branch, Islamic Azad University

نیره کثیری

Isfahan University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: بهداشت روانی جامعه یکی از محورهای ارزیابی سلامتی جوامع مختلف است که تحت تاثیر کیفیت زندگی بوده و امروزه در میان دانشجویان به دلیل گذراندن دوران پراسترس فرآیند آموزشی، از اهمیت زیادی برخوردار است. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط متغیرهای دموگرافیک با سلامت عمومی و کیفیت زندگی دانشجویان دختر و پسر صورت گرفت. روش بررسی: این مطالعه به روش توصیفی - مقطعی بر روی ۲۰۹ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار در سال ۱۳۹۲ انجام شد. نمونه ها به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند، و ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه دموگرافیک، فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL-BREF) و پرسشنامه ۲۸ سوالی سلامت عمومی (GHQ) بود. داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: در این مطالعه، میانگین کلی کیفیت زندگی در دانشجویان دختر (۹۱/۱±۳۲/۸)، پایین تر از دانشجویان پسر (۶۲/۱±۹۱/۸) بود. همچنین نمره کلی سلامت عمومی در دانشجویان دختر (۹/۱۲±۶۴/۳۲)، نامطلوب تر از دانشجویان پسر (۶۳/۷±۴۱/۱۶) گزارش شد. دانشجویانی که اختلال افسردگی (۱۷۸/۰-r=، ۰۱/۰> p) و سلامت عمومی پایین (۱۵۲/۰-r=، ۰۲۹/۰> p) داشتند، از کیفیت زندگی پایین تری در بعد سلامت روان برخوردار بودند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش و مطلوب نبودن سطح سلامت عمومی و کیفیت زندگی دانشجویان، به ویژه دانشجویان دختر، لزوم برنامه های مدون در دانشگاه ها جهت ارتقای کیفیت زندگی، سلامت عمومی و کاهش اختلال های سلامت، ضروری بوده و می بایست سلامت روان و کیفیت زندگی دانشجویان در طی دوران آموزشی دانشگاه مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Quality of life, Mental health, Students, Questionnaire, کیفیت زندگی؛ سلامت روان؛ دانشجویان؛ پرسشنامه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.