بررسی عوامل مرتبط سازگاری مادران با بیماری کودک مبتلا به سرطان براساس الگوی Roy

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 9، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-9-11_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره پیربداقی

Shahid Beheshti University of Medical Sciences

مریم رسولی

Shahid Beheshti University of Medical Sciences

مهناز ایلخانی

Shahid Beheshti University of Medical Sciences

حمید علوی مجد

Shahid Beheshti University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: کودکان مبتلا به سرطان، اغلب دچار علائم و عوارضی هستند که باعث         به جای ماندن تاثیرات منفی در ارتباط متقابل با والدین شده و در سازگاری کودک با بیماری، اختلال ایجاد می کند. این پژوهش با هدف تعیین عوامل ایجادکننده سازگاری در مادران با بیماری کودک مبتلا به سرطان و آزمون الگوی Roy انجام شد. روش بررسی: در این پژوهش از نوع توصیفی - همبستگی، ۱۱۹ نفر از مادران دارای کودک مبتلا به سرطان که به بخش انکولوژی مرکز آموزشی درمانی حضرت معصومه (س) قم      مراجعه کرده بودند، از طریق نمونه گیری مبتنی بر هدف بررسی شدند. داده ها از طریق          پرسشنامه های ویژگی های جمعیت شناختی، حمایت اجتماعی چندبعدی درک شده، سبک های            فرزندپروری Diana Baumrind، شیوه های مقابله مذهبی Pargamen، سبک های سازگاری Lazarus & Folkman و سلامت عمومی Goldberg جمع آوری شدند. یافته ها: در این مطالعه بین حمایت اجتماعی، فرزندپروری و میزان مذهبی بودن با سازگاری مادران دارای کودک مبتلا به سرطان، ارتباط معنی داری وجود داشت. با توجه به معادله رگرسیون، با افزایش حمایت اجتماعی، بیشترین تغییر در سازگاری رخ داد. همچنین بین مدت زمان تشخیص بیماری و سازگاری مادران، رابطه معنی داری مشاهده شد (۴۶۰/۰=r) (۰۱/۰> p) . نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه مبنی بر عوامل مرتبط با سازگاری مادران دارای کودک مبتلا به سرطان، بایستی برای پیشبرد این عوامل تلاش کرده و برای کمک به سازگاری مادران برنامه ریزی کرد.

کلیدواژه ها

Acclimatization, Neoplasm, Mothers, Models, Nursing, سازگاری, سرطان, مادران, مدل های پرستاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.