ارتباط انگیزه و فرسودگی تحصیلی در بین دانشجویان پرستاری و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 9، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-9-12_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شریفی فرد

Qom University of Medical Sciences

حمید آسایش

Qom University of Medical Sciences

کیان نوروزی

University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences

محمدعلی حسینی

University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences

زهرا طاهری خرامه

Qom University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: فرسودگی تحصیلی، سبب عملکرد ضعیف در دانشجویان می شود. از سوی دیگر، انگیزه با عملکرد تحصیلی فراگیران ارتباط مستقیم دارد. در این مطالعه ارتباط انگیزه و فرسودگی تحصیلی در بین دانشجویان پرستاری و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم بررسی گردید. روش بررسی: این مطالعه به روش مقطعی بر روی دانشجویان پرستاری و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۳۹۳-۱۳۹۲ انجام شد. تعداد ۲۶۴ دانشجو از بین دانشجویان پرستاری و پیراپزشکی به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل برگه اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه فرسودگی تحصیلی و مقیاس انگیزه تحصیلی بود. اطلاعات با استفاده از رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، ۰۵/۰ p< در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین نمرات فرسودگی تحصیلی دانشجویان، ۸۴/۱۵±۵۲/۲۸ برآورد شد. بین تمامی خرده مقیاس های انگیزه تحصیلی با فرسودگی تحصیلی، رابطه معنی داری وجود داشت. همچنین تنها ارتباط بین خرده مقیاس بی انگیزگی (۲۶/۱-۰۸/۱CI=، ۱۷/۱OR=)، انگیزه درونی (۹۵/۰-۸۸/۰CI=، ۹۲/۰OR=) و فرسودگی تحصیلی، معنی دار بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد درصد قابل توجهی از دانشجویان، دچار فرسودگی تحصیلی بوده ودانشجویان دارای انگیزه درونی، فرسودگی تحصیلی کمتری را تجربه می کنند. بنابراین، تقویت این ویژگی فردی در دانشجویان می تواند با کاهش فرسودگی تحصیلی در آنها همراه باشد.

کلیدواژه ها

Academic burnout, Motivation, Students, Nursing, Qom, Iran, فرسودگی تحصیلی, انگیزش, دانشجویان, پرستاری, قم, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.