سنتز زیستی نانوذرات طلا با استفاده از تراوش های بذر گیاه شبدر ایرانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-10-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد خاتمی

Bam University of Medical Sciences

میثم سلطانی نژاد

Bahonar University of Medical Sciences

کیقباد کیکاوسی

azad University

چکیده

زمینه و هدف: سنتز نانوذرات طلا به دلیل کاربرد های فراوان در شناسایی عوامل بیماری زا، درمان سرطان و دارورسانی هدفمند، بسیار ارزشمند است. در این مطالعه سنتز نانوذرات طلا با استفاده از تراوش های بذر گیاه زراعی شبدر به عنوان منبع طبیعی هر دو عامل کاهش دهنده و پایدارکننده بررسی شد. روش بررسی: تغییر رنگ تراوش های بذر شبدر بلافاصله بعد از تیمار با هیدروژن تتراکلرید طلا، اولین علامت قابل مشاهده از سنتز نانوذرات طلا را نشان داد. نانوذرات تولیدشده با استفاده UV visible اسپکتروفتومتری، پراش اشعه ایکس، طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه و عکس برداری الکترونی عبوری، تعیین مشخصات شد. یافته ها: پیک قوی و پهن UV visible اسپکتروفتومتری در طول موج ۵۳۴ نانومتر، تشکیل نانوذرات طلا را نشان داد. الگوی پراش اشعه ایکس، تشکیل ساختار کریستالی نانوذرات طلا را تایید کرد. نتایج طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه، نشان دهنده درگیری گروه های آروماتیک، آمین و کربوکسیل موجود در تراوش های بذر شبدر ایرانی در سنتز نانوذرات طلا بود. عکس الکترونی عبوری، تشکیل نانوذرات کروی شکل را با دامنه اندازه ۳۰-۱ نانومتر و با بیشترین فراوانی در اندازه ۲۵-۲۰ نانومتر مشخص کرد. نانوذرات طلا سنتزشده تا ۲ ماه در شرایط آزمایشگاهی، بدون هیچ گونه تولید رسوب یا کاهش در فراوانی نانوذرات طلا، پایدار ماند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، سنتز زیستی نانوذرات طلا، بسیار کم هزینه و بدون نیاز به مصرف انرژی است. نانوذرات طلا سنتزشده دارای اندازه بسیار مناسبی بوده که برای استفاده در مطالعات مرتبط با شناسایی عوامل بیماری زا، درمان سرطان و دارورسانی هدفمند می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Biosynthesis, Metabolism, Gold nanoparticles, X-ray diffraction., سنتز زیستی؛ متابولیسم؛ نانوذرات طلا؛ پراش اشعه ایکس.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.