نگرش دانشجویان پزشکی و پرستاری نسبت به ارتباط والدین با دانشگاه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MUQ-10-3_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین ضیاءشیخ الاسلامی

۱Department of Infectious & Febrile Diseases, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

اکرم حیدری

۲Department of Social Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

محمد آقاعلی

Epidemiology Department, school of public health, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

جواد خدادادی

۱Department of Infectious & Febrile Diseases, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

چکیده

زمینه و هدف : عدم وجود یک ارتباط سازنده و مناسب بین مسئولین دانشگاه های علوم پزشکی و والدین دانشجویان می تواند باعث ایجاد مشکلاتی برای دانشجویان و دانشگاه ها شود. در این مطالعه، نگرش ها و چالش های ارتباط والدین با دانشگاه های علوم پزشکی از دیدگاه دانشجویان پزشکی و پرستاری بررسی گردید. روش بررسی: این مطالعه به صورت توصیفی - مقطعی بر روی دانشجویان پرستاری و پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم در سال ۱۳۹۳ انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته شامل ۱۸ سوال در زمینه نگرش و چالش های دانشجویان در مورد ارتباط والدین با دانشگاه های علوم پزشکی بود. داده ها با استفاده از آزمون های تی تست و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: در مجموع، ۱۰۲ دانشجو به پرسشنامه ها پاسخ دادند (۸۵%)، که نگرش کلی دانشجویان نسبت به ارتباط والدین با دانشگاه نسبتا مثبت بود و رابطه معنی داری بین نمره نگرش دانشجویان، جنس، نوع رشته تحصیلی و وضعیت تاهل وجود نداشت. ۳۰% دانشجویان، بیشترین نقش را در این ارتباط مربوط به مرکز مشاوره دانشگاه ذکر کردند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد نگرش دانشجویان نسبت به ارتباط والدین آنها با دانشگاه مثبت است، لذا ایجاد مراکز ارتباطی در ارتقای سطح کیفی آموزش دانشجویان و زمینه های همکاری والدین آنها با دانشگاه می تواند موثر باشد.

کلیدواژه ها

Parents, Students, Academic Medical Centers, Communication., والدین؛ دانشجویان؛ مراکز آموزش پزشکی؛ ارتباط.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.