بررسی سند چشم انداز با رویکرد حرکت به سوی ماهیت تمدن نوین اسلامی در متون تلویزیونی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی،اجتماعی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: HSLCONF10_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 475
نویسندگان
استادیار گروه ارتباطات، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
استادیارگروه علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور تهران، ایران
دانشجوی دکتری رشته علوم ارتباطات
چکیده
تدوین سند چشم انداز بیست ساله توسعه در پرتو ایمان و عزم ملی و کوشش برنامهریزی شده و مدبرانهی جمعی و در مسیر تحقق آرمانها و اصول قانون اساسی صورت گرفت. در چشمانداز بیست ساله، ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بین الملل. برای دستیابی به اهداف فوق و نهادینه کردن این ارزش ها رسانه ها میتوانند نقش بی بدیلی را در فرهنگ سازی ایفا نمایند.مطالعات تاریخ رسانه نشان داده است، رسانه ها صرف نظر از نوع و شکل آنها و مدرن یا سنتی بودن، این قابلیت را دارند که در هرگونه حرکت و تحول اجتماعی از جمله پیشران ها باشند. هر اندیشه تمدنی بر شالوده بنیان های فکری استوار می گردد که این بنیان ها، پایه های اساسی تمدن سازی را فراهم ساخته و براساس آنها انسان ها به مثابه عوامل تمدن ساز، قواعد آن را تنظیم و فرآیند آن را شکل می دهند.در شرایط سلطه فناوری، بسترسازی رسانه ای برای تحولات آینده (تمدنی)، با دو رویکرد کلان می تواند محقق شود، گفتمان سازی رسانه ای به لحاظ محتوایی و کمپین رسانه ای فراگیر، منسجم و هدفمند (محلی ، ملی و فراملی) می باشد. فهم بنیان های مذکور، ماهیت تمدن سازی را آشکار ساخته و امکان شکل گیری تمدن بر پایه آن بنیانها را فراهم می سازد. از آنجا که نوع و عملکرد رساانه در مقیاس محلی با نوع و عملکرد آن در مقیاس ملی و در اینجا تمدنی متفاوت است؛ انتظار می رود نوع و عملکرد رسانه در مقیاس تمدن نوین اسلامی نیز در تراز چنین تمدنی عمل کند. هدف از این مقاله توضیح چگونگی تاثیر رسانه ها بر فرهنگ جامعه با توجه به شاخص های مطرح در سند چشم انداز با رویکرد حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی می باشد. برای رسیدن به این هدف، با استفاده از روش مطالعه کتابخانه ای - اسنادی، ابتدا مفاهیم مورد نیاز چون بازنمایی، هویت فرهنگی، سیاستگذاری فرهنگی توضیح داده می شود سپس شاخص های مطرح در سند چشم انداز از جمله: شاخص های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، علمی و فردی تبیین شده و در ادامه با نوعی تحلیل محتوا از برخی ژانرهای تلویزیونی چون خبر و تبلیغات، چگونگی حضور تلویزیون در تحقق هریک از اهداف سند مورد بررسی قرار می گیرد.کلیدواژه ها
تلویزیون، سند چشم انداز بیست ساله، تمدن نوین اسلامی، فرهنگ سازی، بازنماییمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.