تعیین بارگذاری بحرانی سازه های تحت اثر همزمان انفجار و زلزله های حوزه ی دور و نزدیک
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: CUCONF08_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 224
نویسندگان
دانشجوی ارشد مهندسی عمران زلزله، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خوراسگان
دانشجوی دکتری مهندسی عمران سازه، دانشکده ی عمران و حمل و نقل، دانشگاه اصفهان
چکیده
زلزله و انفجار ازجمله نیروهای دینامیکی مخرب می باشند. این نیروها به دلیل وابسته بودن به زمان و ازطرفی ماهیتی ضربه گونه، میتوانند در سازهها خرابی های شدیدی ایجاد نمایند. با توجه به ماهیتدینامیکی این دو نیرو، میتوان پیش بینی کرد که تاثیر همزمان آن میتواند آثار مخربی را بر روی سازهایجاد نماید. در این مقاله به بررسی اثر همزمان انفجار و زلزله های حوزه ی دور و نزدیک بر روی رفتاردینامیکی سازه ها پرداخته شده است. هدف از این تحقیق شبیه سازی عددی حالتی است که ارتعاشاتناشی از زلزله موجب انفجار مواد منفجره ی نزدیک سازه میشود. در این نوشتار انفجار در سه مرحلههمراه با زلزله به طور همزمان به سازه وارد می شود. این سه مرحله شامل قبل از شروع زلزله، در زمانوقوع زلزله و بعد از اتمام زلزله می باشد. در واقع هدف از این بررسی مشخص کردن لحظه ی بحرانی زلزلهبرای وقوع انفجار است. با مشخص کردن حالت بحرانی میتوان طراحی سازه های در معرض انفجار را بهصورتی ایمن انجام داد. براساس نتایج این مقاله میتوان نتیجه گرفت که بحرانی ترین حالت وقوع انفجارزمانی است که انفجار در مدت زمان جنبش نیرومند زمین یا بعد از اتمام زلزله رخ دهد. لذا طراحان بایداین دو حالت از بارگذاری را به عنوان حالتهای بحرانی در نظر بگیرند.کلیدواژه ها
انفجار، زلزله، تحلیل غیرخطی، مدت زمان حرکت نیرومند زمینمقالات مرتبط جدید
- رازهای مدیریت موفق: بررسی اثرات مثبت و منفی سبک های رهبری
- بررسی میزان تاثیرگذاری تجارت الکترونیک بر توسعه بازار در برندهای بزرگ فروشگاهی
- نقش اتحادیه اروپا در شکل گیری سیاست های تجاری سازمان تجارت جهانی
- آسیب شناسی نظام اداری ایران با رویکرد هرمنوتیک
- بررسی نقش مدیریت سود واقعی در عملکرد آتی شرکتها با تاکیدی بر تفکیک مدیریت سود واقعی از تغییرات استراتژی شرکت
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.