ارزیابی نشست ناشی از حفاری تونل درمناطق شهری با استفاده از برنامه plaxis

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CUCONF08_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیام رحیمی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران ژئوتکنیک

محدثه رحیمی نیا

دانشجوی کارشناسی

چکیده

یکی از م همترین اشکالاتی که به هنگام حفر تونل در این زمین ها وجود دارد، رها شدن یا تنش زدایی زمین های بالای بخش حفاری شده را پر کند. در صنعت تونل سازی این واقعه را افت فشار می نامند. امکان وقوع این پدیده در صورت وجود آب زیرزمینی، بیشتر می شود و اگر کنترل نشود، خطرات زیادی را دربر دارد و ممکن است منجر به ریزش های موضعی و یا حتی خرابی کامل بنا بشود. همچنین، تخلیله مواد به داخل تونل علاوه بر تخریبسازه ممکن است نشست سطحی زمین را نیز در پی داشته باشد. معمولا در اجرای این تونل ها سه مسئله حفاری، نگهداری اولیه و کنترل آب، در ارتباط بسیار نزدیک با هم اند و این سه مقوله را باید با هم مورد بررسی قرار داد. یکی دیگر از مسائل مهم در احداث این تونل ها، مسئله بارگیری و حمل سریع مواد حفاری شده است تا بتوان به سرعت، سیستم نگهداری اولیه را نصب کرد.

کلیدواژه ها

؛plaxis، ارزیابی، تونل، مناطق شهری، ضریب فشار جانبی زمین در حال سکون، لایه بندی خاک، حجم تونل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.