واکاوی چگونگی تاثیر شبکه های اجتماعی و مجازی و تاثیر آن بر ناآرامی های اجتماعی (چالشها و تهدیدها)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه فقه، حقوق و علوم جزا، دوره: 7، شماره: 23
  • کد COI اختصاصی: JR_RJL-7-23_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 325
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید جهانگیری

دکتری تخصصی، علوم سیاسی، مسائل ایران، واحد علوم و تحقیقات تهران، مدرس دانشگاه، تهران، ایران.

علی نجفی قباق تپه

گروه علوم سیاسی، دانشگاه پیام نوراستان البرز، واحد کرج، البرز، ایران. | محمد بهاری| گروه علوم سیاسی، دانشگاه پیام نوراستان البرز، واحد کرج، البرز، ایران.

سمیرا رستم آبادی

گروه حقوق، دانشگاه پیام نوراستان البرز، واحد کرج، البرز، ایران.

چکیده

گستره زندگی امروز بشر،ازدحام و تمرکز جمعیت در شهرهای بزرگ، تنوع اندیشه ها و نیازهای متنوع انسانی از طرفی و ناتوانی و ضعف دولتها در کنترل یا پاسخ به مطالبات مردم از طرف دیگر زمینهساز بروز انواع اغتشاشات و بحرانهای اجتماعی و سیاسی است. ظهور و بروز وسایل ارتباطی باعث گرایش شدید مخاطبان نسبت به آنها شده است. این امر ناشی از مجموعه کارکردها و نقش هایی است که ابزارهای ارتباطی برای مخاطبان به ارمغان آورده اند. پیشرفت تکنولتوژی های ارتباطی و اطلاعات، در زندگی بشر سهم بسزایی داشته است. نمی توان تغییرات بنیادین ناشی از ظهور تکنولوژی های ارتباطی و اطلاعاتی را در عرصه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی نادیده گرفت. از سویی با پیشترفت این تکنولوژی ها رسانه های اجتماعی هم تاثیر زیادی بر زندگی فردی و اجتماعی گذاشته اند.به تعبیر دیگر نیازها وخواسته های روزافزون مردم برای مسکن، غذا و ازدواج و نیازهای روزافزون روانی و اجتماعی و مطالبات سیاسی آنان، وقوع کنشها و تجمعات اعترابآمیز را ناگزیر ساخته است. شبکه های اجتماعی و فضای مجازی می تواند به سرعت مخاطبان خود را تحریک و تهییج نموده و زمینه های ایجاد آشوب و بروز نا آرامی شهری شود. ما در این پژوهش که به روش توصیفی و تحلیلی می باشد در صدد پاسخ به این پرسش هستیم که شبکه های اجتماعی چه تاثیری بر ناآرامی های اجتماعی دارد؟ فرضیه تحقیق به مثبت بودن حدود اطمینان، مقدار پیشگیری انتظامی در شبکه های اجتماعی مجازی با اغتشاشات شهری معنی دار است. بنابراین نتیجه می گیریم بین اغتشاشات شهری و پیشگیری انتظامی در شبکه های اجتماعی مجازی رابطه معنی داری وجود.

کلیدواژه ها

تبادل اطلاعات، پیشگیری انتظامی، آشوب شهری، شبکه های اجتماعی، ناآرامی های اجتماعی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.