تجزیه و تحلیل روابط ایران با بیگانگان در دوران کیانیان بر پایه شاهنامه فردوسی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهشنامه ادب حماسی، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPNFA-15-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام حسین خانی

دانشجوی دکتری گروه روابط بین الملل، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران، اصفهان

سیدجواد امام جمعه زاده

دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه اصفهان و عضو هیئت علمی نیمه وقت گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی ایران، اصفهان.

چکیده

تجزیه و تحلیل روابط ایران با بیگانگان در دوران کیانیان بر پایه شاهنامه فردوسی الهام حسین خانی* دانش­جوی دکتری گروه روابط بین الملل، واحد اصفهان، دانش­گاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. سیدجواد امام جمعه­ زاده** دانش­یار گروه علوم سیاسی دانش­گاه اصفهان، اصفهان، ایران (نویسنده مسوول). تاریخ دریافت: ۱۲/۶/۱۳۹۶ تاریخ پذیرش: ۲۸/۹/۱۳۹۶ چکیده ایران سرزمینی کهن است که آغاز آن به دوران پیشاتاریخی باز می گردد. این آغاز پیدایش، در اساطیر ضبط شده و از راه متن شاهنامه، انتقال یافته است. شکل گرفتن یک سرزمین، در چارچوب کشوری با وجود یک پادشاهی، به ناچار منجر به رابطه با مردمان سرزمین های هم­سایه و پادشاهان آن ها، به عنوان بیگانگان، می شود. این روابط، در دو گونه جنگ و صلح و زیرمجموعه های آن ها شکل گرفته و موجب غیریت بخشی به سرزمین و منافع خودی در قبال بیگانگان غیر می شود. بر این پایه، نویسنده در این مقاله می­کوشد تا استواری سیاست شهریاری در برابر بیگانگان را بر پایه دال های برآمده از گفتمان سیاسی ایران شهری نشان داده و فرآیند تجربی این روابط میان ایران با بیگانگان را با واکای آن در دوره کیانیان (کی قباد، کی کاووس و کی خسرو)، بر اساس بخش حماسی شاهنامه، توصیف کند. روش انجام این مقاله، تحلیل گفتمان است و به عنوان نتیجه کلی، پیامد تمامی این روابط، پیدایی و نگه داشت کشوری به نام ایران، مرزبندی آن با بیگانگان غیر و امنیت آن، بر پایه اصل بقا است.          * . ehoseinkhani@yahoo.com ** . javademam@yahoo.com

کلیدواژه ها

کلیدواژه ها: جنگ, صلح, کیانیان, ایران شهر, بیگانگان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.