بررسی روایات و افسانه ها و تاثیر آنها بر ریتم و موسیقی ترکمن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی گردشگری،فرهنگ و هنر
  • کد COI اختصاصی: TCACONF09_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیرا جدیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی کمال الملک نوشهر

چکیده

این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع مصاحبه نیمه ساختار یافته ای به منظور بررسی روایات و افسانهها و تاثیر آنها بر ریتم و موسیقی ترکمن در سال ۱۴۰۱ بود. جامعه آماری تحقیق حاضر، قطعاتموسیقی ترکمن می باشد و از این قطعات مورد بررسی قرار گرفته شده،چه تعداد تاثیر پذیری بیشتری ازروایات داشته اند. ابزار اندازه گیری در این پژوهش- استفاده از دانش و تجربه خبرگان و متخصصان علمی و دانشگاهی و همچنین هنرمندان و نوازندگان ترکمن با استفاده از تکنیک مصاحبه نیمهساختاریافته بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش رتبه بندی عوامل و از یکی از نرم افزارهایتصمیم گیری استفاده شده است. نتایج در این تحقیق نشان داده است که مصاحبه شونده ها معتقدندهمه ی داستان های فولکوریک مردم ترکمن، تحت تاثیر سنت داستان گویی باخشی ها بوده که تلفیقیهستند از نظم و نثر. همچنین مصاحبه شونده ها بر این اتفاق نظر داشتند که برداشت و الهام از افسانه هاو روایات در مناطق مختلف با هم متفاوت است. مصاحبه شونده ها معتقد بودند که اکثر عنوان و اسمقطعات در موسیقی ترکمن از افسانه ها و روایات گرفته شده است. در نتایج بدست آمده از این تحقیقمشخص شد اکثر مصاحبه شونده ها معتقد بودند که هرچند در مدت سالهای اخیر ابزار های موسیقیتغییر پیدا کرده اند و نوع آموزش های موسیقی دیگر کاملا به صورت سنتی و سینه به سینه نمی باشداما نگرش موسیقی پردازان محلی از افسانه های ترکمن تغییری پیدا نکرده است و همان داستان ها وافسانه ها مانند گذشته جایگاه خود را در نوازنده های دوتار و ریتم های آنان و خوانندگی باخشی هاحفظ کرده است. اکثر مصاحبه شونده ها معتقد بودند که موسیقی های ترکمن تاثیر زیادی از افسانه هادر ساخت قطعات در موسیقی ترکمن داشته است چون دقیقا به خاطر همین افسانه ها، سبک هایمختلف و مقامات موسیقی به وجود آمده است. همچنین مصاحبه شونده ها درباره ساز سازی در ترکمنبیان داشتند که تنها یک الگوی خاص برای ساختن ساز اصلی ترکمن ها که همان ساز دوتار می باشدوجود دارد.

کلیدواژه ها

روایات، افسانه ها، ریتم، موسیقی ترکمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.