رابطه بین هوش معنوی با میزان اضطراب و کیفیت زندگی دانشجویان غیر بومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران رابطه هوش معنوی با میزان اضطراب و کیفیت زندگی

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 189

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EDJ-8-2_010

تاریخ نمایه سازی: 30 مهر 1401

چکیده مقاله:

دانشجویان در طی تحصیل با استرس های گوناگون روبرو هستند بخصوص دانشجویانی که دور از خانواده به تحصیل مشغولند. در برخی موارد منبع ذاتی که ممکن است به آنها کمک کند معنویت است. هدف از این پژوهش یافتن تاثیر معنویت و تقویت هوش معنوی فرد در کاهش اضطراب های موجود و نیز کیفیت زندگی بالاتر می باشد. در این پژوهش که از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه مورد مطالعه ۴۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران بودند که بصورت سهمیه ای انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها در این پژوهش شامل سه پرسشنامه بود که پرسشنامه اول خودسنجی هوش معنوی کینگ که ۲۴ گویه بوده، پرسشنامه دوم اضطراب آشکار و پنهان اشپیل برگر که ۴۰ گویه بوده و پرسشنامه سوم کیفیت زندگی SF-۳۶ که ۳۶ گویه طراحی شده می باشد. اعتبار پرسشنامه هوش معنوی از طریق آلفای کرونباخ برابر ۹۲/۰ ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد که هوش معنوی با اضطراب آشکار (۰۰۱/۰p< و۳۱۲/۰-r= )، با اضطراب پنهان (۰۰۱/۰p< و۲۵۴/۰-r= ) و با کیفیت زندگی دانشجویان (۰۰۱/۰p< و۲۳۴/۰r= ) همبستگی دارد. همچنین بین مولفه های هوش معنوی شامل تفکر انتقادی وجودی (۰۰۱/۰p< و۲۲۳/۰r=)، تولید معنای شخصی (۰۰۱/۰p< و۲۶۹/۰r=)، بسط حالت هوشیاری (۰۰۱/۰p< و۱۶۸/۰r=) و آگاهی متعالی(۰۰۱/۰p< و۲۰۸/۰r= ) با کیفیت زندگی همبستگی وجود دارد. هوش معنوی با اضطراب ( پنهان و آشکار ) و همچنین با کیفیت زندگی دانشجویان همبستگی دارد.

نویسندگان

محمد جواد محمدی

عضو هیات علمی، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران.

محمد صاحب الزمانی

عضو هیات علمی، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

فاطمه سراجیان

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری، گرایش داخلی-جراحی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

علی اکبر آقایی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری، گرایش داخلی-جراحی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

سید محمد علوی

عضو هیات علمی، گروه عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز، اهواز، ایران.

سحر گراوندی

عضو هیات علمی، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی اسدآباد، اسدآباد، ایران.

مریم مسعودزادگان

عضو مرکز تحقیقات توسعه بالینی، مرکز آموزشی درمانی رازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز، اهواز، ایران.

علی محمدی ولدانی

عضو هیات علمی، گروه معارف، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :