طراحی الگوی زنجیره ارزش خدمات بانکی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه کاوش های مدیریت بازرگانی، دوره: 14، شماره: 28
  • کد COI اختصاصی: JR_BAR-14-28_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم بابادی عکاشه

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته مدیریت بازرگانی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

عباس عباسی

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

حبیب الله رعنایی کردشولی

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

با توجه به توسعه حوزه خدمات در اقتصاد جهانی، تحلیل زنجیره ارزش ابزاری مناسب جهت بهره برداری از این شرایط جدید می باشد. بنابراین هدف از این پژوهش ارائه مدل جامعی در زنجیره ارزش خدمات به ویژه در صنعت بانکداری و ارزیابی مدل ارائه شده، در بانک ملت  می باشد. جهت پوشش دادن هدف مطالعه، از روش تحلیل محتوای کیفی استفاده شده است. جامعه آماری در بخش کیفی شامل مطالعات پیشین در این حوزه و نمونه گیری هدفمند و قضاوتی بود و تعداد نمونه بر اساس اشباع نظری مشخص شد. در بخش کمی با روش بهترین–بدترین، وزن هر یک از اجزای زنجیره ارزش مشخص و در سرپرستی  بانک ملت استان فارس به ارزیابی مدل ارائه شده پرداخته شد.  با یکسان سازی کدها و حذف بعضی از آن ها در نهایت ۱۰۷ کد در قالب شاخص، مفهوم، مقوله و بعد تقسیم بندی شد. به منظور میزان تایید حوزه های ارزش آفرین، از ضریب کاپای کوهن استفاده شد. در نهایت مدیریت زنجیره تامین، چابکی، مدیریت بازاریابی و فروش، حاکمیت شرکتی و فناوری اطلاعات و ارتباطات در کنار مولفه های مدل گابریل قرار گرفتند. در ادامه با روش بهترین – بدترین سهم هریک از مولفه ها مشخص شد. در پایان وضعیت بانک ملت در زنجیره ارزش ارائه شده مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بخش کیفی این پژوهش یک الگوی نظری ارائه داد که فعالیت های ارزش زا در سطح صنعت بانکداری را در بر گرفته و به شکاف موجود در مبانی نظری کمک می کند. نتایج بخش کمی نشان داد، بانک ملت از وضعیت نسبتا مطلوبی در زنجیره ارزش ارائه شده، برخوردار است.

کلیدواژه ها

خدمات بانکی, زنجیره ارزش, زنجیره ارزش خدمات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.