اصلاح پلی اتیلن ترفتالات عامل دار شده با سنتز التراسونیک نانوذرات نقره و حذف و اندازه گیری الکتروشیمیایی رنگ متیل اورنژ

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 33، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_WWJ-33-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین حیدری

کارشناسی ارشد شیمی تجزیه، گروه شیمی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران

حسین پیمان

استادیار، گروه شیمی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران

حمیده روشنفکر

استادیار، گروه شیمی، واحد ایلام، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلام، ایران

چکیده

یکی از پرکاربردترین پلیمرها در تصفیه و جذب آلاینده، پلی اتیلن ترفتالات است که با تصفیه منابع آبی، مصرف آنها را بهینه و از محیط زیست محافظت می کند. مشکل این پلیمر عدم وجود گروه عاملی در سطح، برای اتصال نانوذرات است. بنابراین در این پژوهش، در دو مرحله ابتدا پلیمر، با گروه کربوکسیلیک به روش سنتز شیمیایی عامل دار شد، سپس نانوذره نقره به کمک روش اولتراسونیک بر روی آنها سنتز شد. شرایط بهینه سنتز نانوذرات به دست آمد (pH معادل ۹ و غلظت ۲/۰ مولار). در این شرایط، میانگین اندازه ذرات ۶۴ نانومتر بود. در بخش دوم، پلیمر اصلاح شده برای حذف رنگ متیل اورانژ استفاده شد. پارامترهای بهینه برای حذف بررسی شد (pH معادل ۹، دمای ۳۵ درجه سیلسیوس و نسبت غلظت رنگ به جاذب ۵ میکرومولار در ۱/۰ گرم). بیشترین درصد حذف رنگ در شرایط بهینه، ۹۲ درصد پس از ۱۲۰ دقیقه بود. اثر ضد باکتری پلیمر PET-AgNPs بر روی دو نوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی گرم مثبت و گرم منفی مشاهده شد. در بخش دوم، الکترود طلا را با ترکیبی از پلیمر PET-AgNPs و نانولوله کربنی اصلاح کرده و برای تشخیص رنگ متیل اورانژ استفاده شد. دامنه خطی ۶-۱۰×۵ تا ۸-۱۰×۲ مولار و حد تشخیص ۹-۱۰×۶/۷ مولار به دست آمد. پارامترهای موثر بر حذف و ایزوترم و سینتیک حذف بررسی شد. پلیمر عامل دار و اصلاح شده به خوبی قادر به اندازه گیری و حذف رنگ آلاینده بوده و علاوه بر آن، اثر ضد باکتریایی دارد.

کلیدواژه ها

عامل دار کردن, اولتراسونیک, پلی اتیلن ترفتالات, حذف, جاذب, نانوذرات نقره, رنگ متیل اورانژ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.