مبانی هستی شناسی و انسان شناسی به عنوان دو رکن اساسی نظری در تعلیم و تربیت اسلامی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی دانش و فناوری حقوق و علوم انسانی ایران
- کد COI اختصاصی: STLH02_136
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1682
نویسندگان
دانشگاه ادیان و مذاهب قم
چکیده
در تعلیم و تربیت اسلامی شناخت مبانی و ارکان نقش آفرین در جهت موضوع از اهمیت به سزاییبرخوردار است. در بیان چرایی و اهمیت موضوع مورد بحث باید گفت که انسان دارای قوه اختیاراست و با همین قدرت اختیار می تواند راه سعادت و یا راه شقاوت و بدبختی را انتخاب کند. با اینتوضیح اگر انسان نفس خود را تربیت نکند و بر تربیت نفس مداومت نکند به هدفی که برای او ترسیمشده است هرگز نخواهد رسی د زیرا انسان در ذهن خود راه کمال را تشخیص نداده و در نتیجه همانقدرت اختیار سبب خواهد شد که انسان راه ناصحیح را از پیش گیر د. نخستین موضوعی که در تمامیاندیشه ها و مکت بهای تربیتی باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد، مبانی تربیتی در آن مکتب استتا نتایج و ره آوردهای آن در تعلیم و تربیت ارائه گردد. «مبانی» به مجموعه ای از مولفه ها گفته می شود که زیر ساخت های اعتقادی، فلسفی و نوع شناخت هر مکتب از مبدا هستی، جهان و انسان راسامان می دهد و اهداف، خط مشی و شیوه های عملی در هر زمینه و عرص ه ای بر اساس آن مبانیبنیان نهاده می شود. همچنین درتعریف دیگری درمورد مبنای تربیتی آمده است: مبانی تربیت مشتملبر علوم و حوزه هایی از معرفت است که به واسطه آ نها اطلاعات لازم برای تنظیم جریان تربیت بهدست می آید. در همین راستا در این مقاله با تبیین و تشریح مولفه ها تلاش شده است تا انسان تمدنساز مبنای نظری تعلیم و تربیت را بداند تا بتواند با ایجاد تشکیلاتی سازمان یافته جامعه را در سطحکلان به هدف غایی برساند.کلیدواژه ها
تعلیم و تربیت، مبنای تربیت، هدف غایی، علوم معرفتی، قدرت اختیار ، مولفه ها تربیت، مبدا هستیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.