تعیین سیستم های سفارش دهی کنترل موجودی با استفاده از مدل فازی (مورد مطالعه صنعت پتروشیمی خراسان شمالی )

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF05_308
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشکان محمدزاده مقدم

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی گرایش داخلی ،دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیروان، ایران.

هادی سعیدی

استاد یار، دانشکده حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیروان، ایران.

چکیده

هدف: هدف این پژوهش ، تعیین سیستم های سفارش دهی کنترل موجودی با استفاده از مدل فازی در صنعت پتروشیمی خراسان شمالی است .روش: این پژوهش از لحاظ ماهیت توصیفی و از لحاظ هدف، توسعه ای - کاربردی است . هم چنین از لحاظ روش گردآوری داده ها اسنادی است . در این پژوهش ، مدل "یک فروشنده و یک خریدار ادغام شده با تولید" در محیط فازی مورد بررسی قرار می گیرد. همانطور که می دانید تقاضا در دنیای واقعی همیشه با عدم قطعیت همراه است . این عدم قطعیت در این پژوهش با استفاده از پارامتر فازی در نظر گرفته شدهاست . در این مدل، تقاضا به صورت یک پارامتر فازی احتمالی در نظر گرفته شدهاست . تمام اعداد فازی معرفی شده به صورت فازی مثلثی هستند. با توجه به اینکه تقاضا یک پارامتر فازی احتمالی است ؛ بنابراین سیستم کنترل موجودی در شرایط عدم قطعیت قرار دارد. برای مقابله با عدم قطعیت موجود، موجودی اطمینان را نیز در سیستم کنترل موجودی حاضر در نظر گرفته ایم . پس از مدلبندی مساله در محیط فازی ، آن را حل ک رده و در انتها با استفاده از مثال عددی کارایی مدل ارایه شده را نشان داده ایم .یافته ها: با مقایسه مدل در حالت قطعی و فازی به این نتیجه رسیدیم که جوابهای بدست آمده با فرض وجود تقاضای قطعی (سیاست غیرواقعی ) هزینه های بیشتری را در دنیای واقعی که تقاضا با نوسانات همراه است به سیستم وارد می کنند. نتیجه گیری :از آنجا که در سازمانهای تولیدی ، به دلیل وجود مواد اولیه ، قطعات و موجودی های در جریان، نقش کنترل موجودی مشهودتر است ، میتوان با استفاده از روش پیشنهاد شده در پژوهش حاضر، جریانی را ایجاد کرد که با در نظر گرفتن زمان، مکان، تعداد، کیفیت و هزینه ، ضمانت کننده اقلام و موجودی سازمان باشد.

کلیدواژه ها

سیستم های سفارش دهی ، کنترل موجودی ، مدل فازی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.