بررسی استقرار صنایع بزرگ در حاشیه شهرها و تاثیر آن بر مدیریت شهریمطالعه موردی شهر تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF05_271
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا ذاقلی تجره

فوق لیسانس آموزش محیط زیست – فارغ التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات ، تهران ، ایران

چکیده

زمینه و هدف: گسترش شهرهای بزرگ (شهرهایی با بیش از پانصد هزار نفر جمعیت در ایران بسیار سریع و تمرکز گرایانه بوده و موجب معضلات خاص محیطی، اقتصادی و اجتماعی شده است. شکل گیری خودجوش و کنترل نشده این کریدورهای صنعتی نمایانگر عدم توقف گسترش فضایی قطب صنعتی تهران و وسیع تر شدن فضای قطبش میباشد .تهران همواره با دارا بودن تقریبی یک / دوم صنایع، مهم ترین قطب صنعتی کشور بوده است و اگر چه اتخاذ خط مشی های تمرکز زدایی صنعتی از سال ۱۳۴۶ به بعد و قانون ممنوعیت احداث صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران در یک دوره زمانی موجبات کاهش تدریجی استقرار صنایع در تهران را فراهم آورد، آنچه رشد شهرها را هدایت می کند، نه چارچوب های سیاستی، بلکه منافع گروههای قدرتمند سودجویی از زمین و رانت های شهری و تقلای تهیدستان شهری برای تصرف زمین و ساخت کاشانهای محقر است. شرایطی که تداوم وضعیت شهرنشینی پیرامونی را در پی خواهد داشت. روش بررسی : این تحقیق سعی دارد رابطه این استقرار را با مدیریت شهری مورد پژوهش قرار دهد در این فصل کلیات تحقیق مورد بررسی قرار می گیرد. یافته ها و نتایج: بر این اساس هدف اصلی تحقیق حاضر پس از طراحی و توسعه چارچوب نظری تحقیق، به بیان فرضیه (فرضیات تحقیق پرداخته شد و در نهایت جهت سنجش هدف اصلی تحقیق چهار فرضیه ایجاد گردید. مشارکت شهروندان در مدیریت زیست محیطی شهر در بهبود کیفیت محیط زیست شهر و محله بسیار زیاد موثر است.

کلیدواژه ها

رانت های شهری ، قطب صنعتی ، احداث صنایع ، مدیریت شهری ، مشکلات زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.